Cel mai nou studiu despre longevitate0 Comments

Publicat in:
Etichete: artere, boli coronariene, inima, longevitate, marea britanie, medici, studiu, viata

In viata unei fiinte umane exista cateva obiceiuri care o pot ajuta foarte mult sa fie longeviva si sanatoasa pana la varste mai inaintate. Potrivit unui studiu realizat in Marea Britanie si citat de BBC, specialistii sunt de parere ca atat in cazul femeilor cat si al barbatilor, cateva schimbari ale stitului de viata, pot scadea cu 80% riscul decesului.

Expertii sustin ca daca oamenii ar adopta dieta mediteraneeana, ar face sport regulat, si-ar mentine o greutate corporala sanatoase si ar putea renunta la fumat ar fi feriti de boli coronariene si coagularea depozitelor de calciu din arterele inimii.

Studiu longevitate

Studiu longevitate

In acest fel se va putea diminua riscul de aparitie a decesului din orice cauza pe o perioada de 8 ani.

Pentru cercetare, oamenii de stiinta au monitorizat 6.200 de oameni pentru circa 8 ani . Potrivit expertilor, persoanele care au adoptat cele patru comportamente sanatoase au inregistrat o scadere a riscului de deces cu 80 de procente comparativ cu subiectii in randul carora nu s-a intalnit niciunul dintre aceste comportamente.

Initial, participantii au fost supusi analizelor medicale pentru a li se masura nivelurile depozitelor de calciu din arterele inimii. Pe parcursul studiului, specialistii au inregistrat evenimentele cardiace experimentate de subiecti, precum atacuri de inima, dureri in piept, stop cardio-respirator, angioplastie sau decesul provocat de boli coronariene.

Adoptarea acestor patru comportamente sanatoase reduce riscul de aparitie a decesului din orice cauza!

In acest sens, in baza comportamentelor legate de dieta, a exercitiilor fizice, a IMC – indexul de masa corporala si a eventualelor obiceiuri nesanatoase, participantii la studiu au primit scoruri de evaluare a sanatatii de la zero la patru.

BBC mai arata ca din totalul participantilor, doar 2% au primit scor maxim, in timp ce restul au avut parte de note variabile.

Conform opiniei specialistilor, dinte toti factori legati de stilul de viata, s-a constatat ca evitarea fumatului joaca cel mai important rol in reducerea riscului de aparitie a bolilor coronariene si a riscului de deces.

Expertii din Marea Britanie spun ca de fapt, fumatorii, chiar daca adoptau doua sau chiar mai multe obiceiuri sanatoase, tot aveau o rata scazuta de supravietuire, comparativ chiar si cu nefumatorii sedentari sau obezi.

Coordonatorul studiului, Roger Blumenthal, cardiolog si profesor in cadrul Hopkins University School of Medicine a declarat pentru BBC ca totusi, cercetarea sustine ca adoptarea acestor patru comportamente sanatoase reduce riscul de aparitie a decesului din orice cauza, nu numai pe cel provocat de boli de inima.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cel mai nou studiu despre longevitate

Lasă un răspuns