Beneficiile tulpinei de telina0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, avantaje, beneficii, ce contine, sanatate, telina, tulpina

Tulpina de telina mentine colesterolul in limite normale

Colesterolul LDL trebuie mentinut la valori scazute, iar telina te poate ajuta in acest sens! Ftalidele din telina reduc colesterolul LDL (“rau”) stimuland secretia de acizi biliari in ficat. O secretie marita de acizi biliari produce o circulatie mai mare de bila, contribuind la o mai buna digestie si absorbtie a grasimii alimentare si a colesterolului.

Tulpina de telina

Tulpina de telina

Tulpina de telina combate cancerul

Telina contine cel putin 8 compusi anti-cancer care combat multe forme de cancer. Acizii acetilenici si fenolici, doi compusi anti-cancer semnificativi, care pot fi gasiti in tulpina de telina, contribuie la inhibarea cresterii celulelor de cancer. Un alt compus din telina numit “cumarina,” reduce mutatiile celulelor normale, care in mod normal ar duce la aparitia unor celule canceroase.

Tulpina de telina este un diuretic natural

Echilibrul perfect dintre potasiul si sodiul din telina fac din aceasta un excelent diuretic natural. Ori de cate ori bei suc din tulpina de telina, asigura-te ca ai o baie in apropiere. Ceea ce este bine pentru rinichi, pentru ca elimina toxinele si lichidele in exces din corp, contribuind la un ten mai curat si la o greutate redusa.

Tulpina de telina este bun antiinflamator

Cu peste 20 de compusi antiinflamatori, tulpina de telina este o leguma care lupta cu succes contra durerilor cronice persistente. Cel mai eficient dintre acesti compusi, apigenina, ajuta la reducerea stresului oxidativ si previne manifestarea catorva factori inflamatori precum inhibitorii COX-2. Luteolina din tulpina de telina ajuta si la prevenirea producerii in exces a TNF-?, care contribuie la inflamatii si la deteriorarea tisulara in bolile de natura imuna/reumatica.

Tulpina de telina ajuta in procesul de slabire

Ca diuretic, tulpina de telina actioneaza prin eliminarea rapida a lichidelor in exces din corp (si te face sa arati mai supla). Este foarte utila pentru cei ce sufera de edem (acumulare de lichide in corp). De fapt, o mare parte a populatiei sufera de o forma sau alta a retentiei de lichide datorita consumului mare de sodiu. Poti retine pana la 4.5-7 kg de lichid in exces (incredibil, nu-i asa?). Tulpina de telina este si bogata in fibre in mod natural si te impiedica sa consumi in exces alimente nesanatoase.

Tulpina de telina – Pasta de dinti naturala

Stiai ca tulpina de telina actioneaza ca o periuta de dinti naturala? Este o arma eficienta contra bacteriilor rele din gura, care contribuie la bolile gingiilor, carii si acumulare de placa. Tulpina de telina se mesteca mai mult, ceea ce inseamna ca se produce mai multa saliva in mod natural si protejeaza dintii de carii.

Tulpina de telina previne depozitele de calciu

Cei ce sufera de stenoza aortica sau persoanele cu aciditate ridicata (datorata calcifierii si degenerarii oaselor si articulatiilor) vor beneficia din plin de abilitatile de dizolvare a depozitelor de calciu pe care le are tulpina de telina. Tulpina de telina actioneaza prin eliminarea depozitelor de calciu inainte ca acestea sa se acumuleze.

Tulpina de telina ajuta digestia

Continutul mare de apa si fibre din tulpina de telina ajuta la o digestie sanatoasa. Tulpina de telina este si un prebiotic natural, contribuind la dezvoltarea si inmultirea bacteriilor benefice din intestine si reducand senzatia de balonare.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile tulpinei de telina

Lasă un răspuns