Beneficiile tulpinei de telina0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, avantaje, beneficii, ce contine, sanatate, telina, tulpina

Necunoscuta pentru multi, tulpina de telina este o adevarata uzina de nutrienti! Nu contine numai apa si fibre (desi este alcatuita in mare parte din ele). Beneficiile pentru sanatate oferite de tulpina de telina variaza de la prevenirea cancerului la reducerea presiunii arteriale si chiar mai mult decat atat. Actioneaza ca o perie de dinti naturala!

Tulpina de telina

Tulpina de telina

Tulpina de telina

Tulpina de telina este o sursa excelenta de vitamina K, C, A, B6 si B2, si are un continut ridicat de minerale, respectiv molibden, folat, potasiu, mangan, calciu, cupru, fosfor si magneziu. Este o gustare excelenta si un adaos foarte bun in sucurile proaspete obtinute prin presare si smoothie.

Beneficii

Tulpina de telina intareste sistemul imunitar

Cine-ar fi zis ca tulpina de telina este asa de bogata in vitamina C? Aceasta leguma uimitoare contine peste 2 mg de vitamina C pe tulpina, fiind o sursa foarte buna de vitamina C, mai ales sub forma de suc. Vitamina C este importanta pentru un sistem imunitar puternic si este un antioxidant puternic , luptand contra radicalilor liberi si prevenind mutatiile ADN (care duc, in cele din urma, la cancer).

Tulpina de telina reduce presiunea arteriala

Medicina traditionala chineza arata ca un consum zilnic de tulpina de telina reduce presiunea arteriala cu pana la 14%! Cum? Ftalidele din telina relaxeaza muschii din jurul arterelor si permit dilatarea vaselor de sange. Pe langa acestea, compusul chimic din tulpina de telina denumit catecolamina reduce secretia de hormoni de stres, care contribuie in mare masura la presiunea arteriala ridicata. Telina este bogata si in minerale ce regleaza presiunea arteriala, respectiv calciu, magneziu si potasiu.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Beneficiile tulpinei de telina

Lasă un răspuns