Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 22, 2015

Beneficiile tulpinei de telina

Publicat pe 22 apr. 2015 at 1:05am

Necunoscuta pentru multi, tulpina de telina este o adevarata uzina de nutrienti! Nu contine numai apa si fibre (desi este alcatuita in mare parte din ele). Beneficiile pentru sanatate oferite de tulpina de telina variaza de la prevenirea cancerului la reducerea presiunii arteriale si chiar mai mult decat atat. Actioneaza ca o perie de dinti naturala!

Tulpina de telina

Tulpina de telina este o sursa excelenta de vitamina K, C, A, B6 si B2, si are un continut ridicat de minerale, respectiv molibden, folat, potasiu, mangan, calciu, cupru, fosfor si magneziu. Este o…

Dieta cu varza si orez – slabesti 7 kg in 14 zile

Publicat pe 22 apr. 2015 at 1:03am

Varza poate fi considerata un adevarat medicament naturist. Din cele mai vechi timpuri, acest aliment minune a fost recomandat in peste 100 de afectiuni ale organismului, inclusiv cancer.

Orezul este cel mai consumat aliment din lume si are si el numeroase beneficii, precum reducerea tensiunii arteriale, reducerea colesterolului sau o digestie usoara.

Bazandu-ne pe aceste calitati ale celor 2 alimente, iti recomandam o dieta de slabire bazata exclusiv pe varza si pe orez.

Cat dureaza

Dieta cu varza si orez dureaza 2 saptamani si promite o slabire de pana…

Preventie porfirie

Publicat pe 22 apr. 2015 at 1:01am
Ce este porfiria

Una dintre afectiunile ereditare cele mai complexe este porfiria, o boala care este cauzata de o tulburare a sintezei hemului, fractiunea neproteica a hemoglobinei.

Aceasta boala se caracterizeaza prin cumularea in tesuturi a unor substante intermediare ale acestei sinteze, porfirinele. Exista mai multe forme de porfirie, corespunzand mutatiilor genelor diferitelor enzime ale sintezei hemului.

Porfiria poate fi confundata usor cu alte afectiuni abdominale, cardio-vasculare, dermatologice sau neurologice. De aceea, in clipa cand cereti un consult medical pentru diverse suferinte, in primul rand pentru dureri abdominale intense, avertizati-va medicul ca ati fost depistat cu porfirie. Totusi, exista cateva…