Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 19, 2015

Cum iti dai seama daca suferi de vreo afectiune a ficatului?

Publicat pe 19 apr. 2015 at 1:05am

Afectiunile hepatice reprezinta o mare problema de sanatate pentru multi oameni, iar uneori acestea sunt destul de greu de remarcat pana in clipa cand situatia devine mai grava.

Probleme ale ficatului – inflamatii

Problemele de sanatate ale ficatului incep intotdeauna cu inflamatia acestui organ, insa din pacate, in multe cazuri inflamatia este asimptomatica. De exemplu, trebuie sa va puna pe ganduri faptul ca sunt prezente simptome dureroase in zona abdominala, in special sub stern si se observa umflarea zonei inflamate.

Probleme ale ficatului – Pofta de mancare si slabirea

Specialistii vorbesc despre faptul ca alte…

Sfaturi pentru intarirea masei musculare

Publicat pe 19 apr. 2015 at 1:03am

Printre alimentele care te ajuta daca cumva iti propui sa iti intaresti masa musculara a corpului tau se afla cartofii dulci, portocalele, kiwi, bananele, spun specialistii. Cartofii dulci reprezinta o sursa foarte bogata de potasiu si antioxidanti, buni pentru construirea muschilor.

Sportivii care isi lucreaza muschii stiu ca antioxidantii pot ajuta la anihilarea radicalilor liberi si la repararea tesutului muscular pe masura ce acesta se deterioreaza.

Expertii sustin ca alimentele bogate in potasiu pot ajuta la contracararea efectelor consumului prea mare de produse ce provoaca aciditate: carnea, unele produse lactate, produsele foarte prelucrate,…

Cu ce se diferentiaza gripa fata de raceala?

Publicat pe 19 apr. 2015 at 1:01am

Cu toate ca multi dintre noi credem ca raceala si gripa au manifestari comune, iata ca fiecare are particularitati ce le diferentiaza una de cealalta. Corpul uman ofera semnale distincte ce ajuta la deosebirea acestor doua tipuri de viroze respiratorii, iar pacientul poate lua din timp masurile corecte de combatere si diminuare a simptomelor.

Raceala vs. gripa –  Durata

Medicii spun ca cel mai important mod de diferentiere a racelii si gripei consta in faptul ca cea dintai afecteaza pe o durata mai scurta si intr-un mod mai putin agresiv organismul decat gripa,…