Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 12, 2015

Ce risti daca eviti soarele

Publicat pe 12 apr. 2015 at 1:05am

O cercetare care a fost realizata in Marea Britanie a aratat faptul ca cei care au o cantitate mai mare de vitamina D in organism sunt mai putin predispuse sa dezvolte diabetul de tip 2. Potrivit expertilor britanici, aceasta vitamina mai este cunoscuta si sub numele „vitamina soarelui„, deoarece lumina soarelui stimuleaza productia de vitamina D la nivelul tegumentelor.

In acest fel, persoanele care petrec mult timp in natura, produc in mod natural aceasta vitamina. Cercetarea ar putea juca un rol major in combaterea unei afectiuni care are o incidenta tot mai mare in ultimii ani.

Exercitiile fizice, sportul si o cura alimentara

Exercitiile fizice, sportul si o cura alimentara echilibrata pot…

Legume care contin calciu

Publicat pe 12 apr. 2015 at 1:03am

Calciul este un mineral vital, mediind foarte multe procese in organism. Practic, fara calciu nu am putea trai, de aceea alimentele cu un continut ridicat in calciu nu ar trebui sa lipseasca din alimentatia noastra zilnica

Iata un top al legumelor care contin calciu intr-o cantitate mai mare decat branza!

Legume care contin calciu: Tofu solid

Tofu are un aspect asemanator branzei, insa este de origine vegetala. Este foarte bogat in calciu, fiind totodata si foarte gustos. Adesea tofu inlocuieste branza in dieta vegetarienilor, fiind totodata indicat si in perioadele de…

Efectele benefice ale socializarii

Publicat pe 12 apr. 2015 at 1:01am

Una dintre cele mai mari probleme pe care le au oamenii la batranete este aparitia si manifestarea declinului mental, care le face mari dificultati. Daca doresti sa iti pastrezi activitatea cerebrala in forma maxima pentru cat mai mult timp, viziteaza-ti amicii, mergi la dans si la petreceri.

Expertii in psihologie sustin ca in acest fel vei putea sa iti soliciti creierul similar cu rezolvatul unui puzzle. Activitatea sociala are posibilitatea de a intarzia declinul mental odata cu inaintarea in varsta.

Savantii ne anunta ca logic ar fi ca atunci cand abilitatile cognitive scad, sa scada si…