Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 6, 2015

Top 30 de evenimente foarte stresante din viata noastra

Publicat pe 06 apr. 2015 at 1:05am

Mintea umana este complexa. Poate sa analizeze, sa isi aminteasca, sa iubeasca. Poate sa duca la buna indeplinire multe sarcini folositoare. Insa, uneori, mintile noastre se tulbura. Ne chinuim sa ne descurcam cu multe probleme si presiuni.

„Sunt atat de stresat!” Auzim din ce in ce mai mult in zilele noastre ca oamenii se plang de stres. Dar ce intelegem prin stres si de ce este important sa invatam cum sa ne descurcam cu el?

Ce este stresul

In termeni stiintifici, stresul este orice presiune care impiedica functionarea organismului. Corpul incearca sa se adapteze…

Colesterolul intr-o dieta de slabit

Publicat pe 06 apr. 2015 at 1:03am

Daca ai un nivel mare de colesterol, sa stii ca nu esti singura: aproximativ jumatate din populatia Europei are un nivel ridicat de colesterol, chiar si cei care urmeaza o dieta de slabit. In fapt, corpul produce propriul colesterol si il foloseste pentru anumite functii foarte importante, cum ar fi producerea de celule si crearea unor anumiti hormoni. Cu toate acestea, daca exista un nivel prea mare de colesterol in sange, atunci arterele pot fi blocate din cauza cheagurilor.

Colesterolul este transportat prin sange in molecule…

Cum se manifesta varicele esofagiene?

Publicat pe 06 apr. 2015 at 1:01am
Varice esofagiene

Varicele reprezinta niste vase de sange dilatate. Numai in cazul in care acestea se vor rupe si va aparea o sangerare se poate cauza o problema grava pentru pacientul care sufera de aceasta afectiune. Potrivit unor studii medicale realizate in Marea Britanie, una dintre consecintele notabile ale hipertensiunii portale este reprezentata de formarea circulatiei colaterale profunde, adica aparitia varicelor esofagiene si gastrice, care prezinta un risc major de sangerare.

S-a observat ca o mare parte a pacientilor care au fost diagnosticati cu ciroza hepatica dezvolta varice esofagiene. Intre o treime si…