Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

aprilie 2, 2015

Depresia, fericirea si felul in care gandim

Publicat pe 02 apr. 2015 at 1:05am

Gandurile tale nu sunt reale, ele se intampla dar nu inseamna acelasi lucru cu realitatea. Cand te gandesti, te folosesti de imaginatie sa creezi in minte o imagine sau un tablou al unui eveniment in locul celui real. Daca esti in masina, in drum spre casa dupa un meci de fotbal, si analizezi meciul in mintea ta, tu pur si simplu iti imaginezi cum a fost jocul. Jocul in sine nu mai este real, este acum doar in mintea ta, in memoria ta. A fost candva real dar acum nu mai este. In mod similar, daca te gandesti cat de rea este casnicia ta, este ceea ce tu consideri…

Cea mai noua teorie legata de obezitate

Publicat pe 02 apr. 2015 at 1:03am

O bacterie care se gaseste in intestinele oamenilor este responsabila de producerea si emanarea unor mirosuri neplacute, dar si de obezitate.

BBC arata ca o noua cercetare realizata in SUA la spitalul Cedars-Sinai din Los Angeles, a demonstrat faptul ca oamenii care au gaze mai multe tind sa fie si obezi.

Medicii de aici au analizat unele aspecte prezentate de 792 de persoane. Expertii au cautat in primul rand o anumita caracteristica a respiratiei acestor oameni. Potrivit BBC, la unii, ei au descoperit o cantitate crescuta de hidrogen, altii aveau prea mult metan, o alta categorie de oameni avand…

Valorile normale pentru creatinina serica

Publicat pe 02 apr. 2015 at 1:01am
Creatinina serica

Creatinina reprezinta o molecula generata de metabolismul muscular, care este prezenta in serul din sange. Medicii sustin ca aceasta substanta, creatinina, nu trebuie confundata cu creatina, fiind de fapt un rest produs in muschi in urma metabolismului creatinei.

Creatina reprezinta acea substanta care contribuie la producerea energiei necesare pentru contractarea masei musculare. Cantitatea de creatina transformata in creatinina are un nivel destul de constant, care este in raport direct cu masa de tesut muscular a corpului uman.

In cazul in care tinem cont de faptul ca o mare parte a creatininei este eliminata prin urina,…