Tratament panaritiu0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, cauze, ceai, eczeme, inflamatie, panaritiu, picioare, Tratament

Panaritiu este una dintre afectiunile care fac probleme piciorului sau mainilor si care, in cazul netratarii la termen, poate sa cauzeze si caderea unghiilor. Medicii spun ca panaritiul reprezinta o inflamatie a pielii din jurul unghiei, care poate sa aiba cateva cauze.

Panaritiu

Panaritiu

Cauze panaritiu

Panaritiu este o afectiune care se poate manifesta ca urmare contaminarii cu:

  • candida albicas,
  • piococi,
  • streptococ,
  • stafilococ sau
  • treponema, bacteria sifilisului.

In plus, expertii sustin ca panaritiul poate avea drept cauze un factor iritativ cum ar fi detergentii sau chiar un traumatism sau macerarea pielii prin tinerea prelungita a degetelor in apa.

Medicii mai spun ca si copii care au obiceiul de a-si suge degetele pot face panaritiu.

Tratament

Pentru a va trata de aceasta boala puteti folosi ingrediente ca mierea de albine si faina de grau. Va trebui sa le amestecati aceste doua alimente pana obtineti un aluat.

Este necedsar sa faceti apoi o turtita subtire si aplicati-o pe zona inflamata. Legati apoi locul cu un pansament, astfel incat sa fie totul fixat bine. Conform sursei citate, vindecarea va fi grabita din cauza efectului pe care il are mierea de albine, care functioneaza ca un veritabil antibiotic.

Alte metode de tratament

Expertii mai spun ca nu trebuie sa folositi acest remediu daca infectia s-a agravat. In aceste cazuri, este obligatorie prezentarea la un medic. Trebuie spus ca o cataplasma de acest fel trebuie sa fie schimbata dimineata si seara, pana cand zona nu mai este rosie.

De asemenea, trebuie sa retineti ca este important ca zona sa fie spalata bine cu sapun inainte de o noua aplicare.

Si radacina de tataneasa este buna pentru tratarea acestei boli. Se va prepara o pasta din circa 2 linguri cu radacina de tataneasa, se macina prin rasnita de cafea si se pune intr-o ceasca. Peste ea se pune putina apa clocotita si cateva picaturi de ulei si se amesteca foarte bine.

Health.com scrie ca pasta obtinuta se intinde in strat gros pe o compresa sterila si se inveleste degetul afectat de panaritiu.

In cadrul tratamentului, a doua zi se prepara un ceai de galbenele, iar degetul cu probleme se va pune la inmuiat in acest ceai cald pana se inmoaie compresa. Tratamentul dureaza sapte zile si, chiar daca se ia pielea de pe degetul afectat, aceasta se regenereaza in cateva zile.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Tratament panaritiu

Lasă un răspuns