Ce nu stiai despre transpiratie0 Comments

Publicat in:
Etichete:corpul uman, despre transpiratie, glande, transpiratia, transpiraţie

Transpiratia este unul dintre acele fenomene umane, ciudate si neplacute, la care nu ne gandim prea mult. Transpiri galeti de sudoare in timpul exercitiilor fizice, transpiri nervos cand tii un discurs, simti broboane de sudoare acumulandu-ti-se pe frunte cand mananci curry indian supercondimentat. Transpiratia este doar… transpiratie. Daca, insa, arunci o a doua privire si te gandesti cu adevarat la ea este posibil sa ai multe intrebari.

Descopera cateva lucruri interesante despre transpiratie pe care nu le stiai!

Transpiratia

Transpiratia

Transpiratia

Ai intre 2 si 4 milioane de glande sudoripare in corp.

Numai picioarele tale, singure, au circa 250 000 de glande sudoripare.

Transpiratia de la stres si cea pentru racirea corpului sunt diferite din punct de vedere chimic. Cand transpiri fiindca ti-e cald, transpiratia provine de la glandele ecrine, dar cand transpiri fiindca esti stresat, provine de la glandele tale apocrine.

Numele pentru transpiratia excesiva este hiperhidroza, si aproximativ 3% dintre toti oamenii au aceasta problema.

Transpiratia excesiva poate fi un simptom de menopauza.

Pe de alta parte, numele pentru absenta transpiratiei (adica nu transpiri deloc) este anhidroza, ceea ce este periculos, deoarece corpul tau se poate supraincalzi.

Se poate acorda oarece incredere zicalei „barbatii transpira, femeile stralucesc”. In medie, barbatii transpira cu 40% mai mult decat femeile.

Cu cat esti intr-o forma fizica mai buna, cu atat mai rapid si mult iti va transpira corpul. El face asta pentru a se racori, astfel ca poti lucra mai mult la o mai mare intensitate si pentru o perioada mai lunga de timp.

Transpiratia are o reputatie urat mirositoare, dar transpiratia insasi de fapt nu are miros. Mirosul provine de la bacteriile aflate la suprafata pielii tale.

Porcii de fapt au foarte putine glande sudoripare, deci expresia „a transpira ca un porc” este stiintific incorecta. Probabil ca se refera la cat de mirositori se fac porcii scaldandu-se in noroi pentru a se racori.

Gradul de salinitate al transpiratiei variaza de la o persoana la alta. Unii oameni si transpira mai mult decat altii.

Daca ai crezut ca transpiratia ta iesea in evidenta, gandeste-te la transpiratia hipopotamilor: este ROSIE. Pigmentul colorat actioneaza ca o lotiune antisolara si omoara bacteriile.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 23.35 RONPlantextrakt polygemma nr.16 - plamani 50ml flacon plantextrakt


Plantextrakt polygemma nr.16 - plamani 50ml
Respiratorii, Astm Boronsic, Bronsita, Catar nazal, faringian, bronsic,Tabagism

emfizem pulmonar, astm bronsic, PlantExtrakt, plamani, POLYGEMMA,bronsita, capacitate respiratorie

Produs de: PlantExtrakt
Susţine activitatea pulmonară

Combinaţie de extracte gemoterapice din muguri de Alun, muguri de Castan comestibil si mlădiţe de Mur

Actiune:
-Ajută la refacerea elasticităţii ţesutului pulmonar
-Creşte capacitatea respiratorie
-Stimulează eritropoieza
-Efect antispastic, antiinflamator şi cicatrizant la nivel pulmonar
-Susţinere pulmonară a fumătorilor şi a persoanelor expuse la noxe respiratorii.

Compozitie:
-Extractul gemoterapic din muguri de Alun este antiscleros cu acţiune pe ţesutul pulmonar, ajutând la refacerea elasticităţii acestuia, cu recomandare în emfizem pulmonar, scleroză  pulmonară, astm bronşic, bronşite cronice; mare detoxifiantal organismului - acţiune de eliminare a cataboliţilor toxici la nivel respirator, recomandat pentru susţinerea pulmonară la fumători şi persoane expuse la noxe respiratorii profesionale.
-Extractul din mlădiţe de Mur este antiscleros, creşte capacitatea respiratorie, util şi în faza de fibroscleroză a parenchimului pulmonar
-Extractul din muguri de Castan comestibil are o acţiune de reechilibrare hidrică a organismului, ajută la ameliorarea circulaţiei venoase, capilare şi limfatice şi are efect antispastic (dovedit în tusea spastică).

Administare:
La adult se recomandă administrarea a 2 ml de 3 ori pe zi, diluaţi în puţină apă, înainte de mese – cure de 1-2 luni, repetate la nevoie.

Prezentare: 50ml
[...] 

Link-uri Sponsorizate

Ce nu stiai despre transpiratie

Lasă un răspuns