Studiu: Cat de nocive sunt sucurile indulcite?Un comentariu

Publicat in:
Etichete: bauturi acidulate, cancer, cutie, diabet, studiu, SUA, universitate

Sucurile indulcite in mod artificial fac rau corpului uman. In urma unor studii recente, s-a observat ca peste 33.000 de decese reprezinta o consecinta directa a diabetului, 44.000 a bolilor de inima si 6.000 a cancerului. Savantii din SUA, de la Universitatea din Boston, Harvard au anuntat ca exista indicii serioase ca multe afectiuni grave sunt generate si de un consum ridicat de sucuri.

Conform Health.com, cercetatorii americani sunt de parere ca cele mai multe decese cauzate de consumul ridicat de sucuri se inregistreaza in Mexic, tara care se situeaza in topul celor mai mari consumatori de sucuri carbogazoase.

Sucurile indulcite - riscuri

Sucurile indulcite - riscuri

In Mexic, de exemplu, in fiecare an circa 318 decese la un milion de adulti pot fi puse pe seama consumului crescut de sucuri indulcite, potrivit unui studiu amplu realizat de oamenii de stiinta de la Scoala de Sanatate Publica Harvard din Boston, SUA.

In intreaga lume, numarul deceselor care au ca principala cauza cantitatea mare de sucuri dulci este de aproximativ 200.000, arata studiul. Peste 7,8 din 10 dintre aceste decese s-au inregistrat in statele cu venituri mici si medii, spun specialistii.

Cu toate ca inca nu a fost gasita o legatura directa intre consumul de sucuri dulci si aceste decese, este cunoscut faptul ca aceste bauturi reprezinta un factor de risc important pentru declansarea diabetului de tip 2, a afectiunilor de tip cardiovascular si a unor tipuri de cancer.

O cutie de suc carbogazos creste riscul de a dezvolta diabet de tip 2

Health.com arata ca expertii din cadrul Universitatii Harvard s-au bazat pe datele studiului „Global Burden of Diseases”, Incidenta bolilor la nivel global, care a fost realizat in 2012. Pe de alta parte, specialistii din cadrul Universitatilor Stanford, California-Berkley si California-San Francisco au atentionat in cadrul unui alt studiu, ca o singura cutie de suc carbogazos creste considerabil riscul de a dezvolta diabet de tip 2.

Potrivit acestor cercetatori, caloriile din aceste bauturi sunt mai periculoase decat acelasi numar de calorii provenind din alte surse, spun specialistii. Ei sustin ca fiecare 150 de calorii care provin din sucurile carbogazoase majoreaza riscul de diabet cu 1%, iar acelasi numar de calorii din orice alta sursa cresc acest risc cu doar 0,1%.

Savantii mai spun ca prin consumul regulat al acestor bauturi se majoreaza riscul de pietre la rinichi, se poate inregistra cresterea presiunii sanguine, acestea provocand arsuri stomacale si putand distruge dintii. Continutul ridicat de cafeina din aceste bauturi asa-zis si racoritoare, provoaca: iritabilitate, hipertensiune arteriala, insomnie, afectiuni ale sistemului digestiv, aritmii.

Potrivit sursei citate, sucurile acidulate contin ingrediente toxice si extrem de nocive, unul dintre acestea fiind aspartamul, un indulcitor artificial, de doua sute de ori mai dulce decat zaharul normal. Cu toate ca se cunosc multe efecte secundare ale acestui indulcitor artificial, aspartamul este frecvent adaugat in compozitia produselor alimentare care se gasesc pe piata.

Trebuie sa stiti ca bauturile carbogazoase dulci pot fi inlocuite cu bauturi naturale, preparate in casa din fructe si legume cumparate de la piata si nu din magazine. In plus, ceaiul din plante sau fructe de padure este o bautura naturala, cu efecte benefice pentru organism care poate fi consumat oricand, mai spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Studiu: Cat de nocive sunt sucurile indulcite?

Un comentariu

  1. Din pacate atentia marilor producatori este indreptata doar catre profit, sa faca produsele irezistibil de bune si in acelasi timp sa foloseasca ingrediente cat mai ieftine pentru a castiga cat mai multi bani. Acelasi lucru este valabil pentru industria alimentara, care a introdus alimentele modificate genetic.

Lasă un răspuns