Calitatea somnului intr-o dieta de slabit0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimente, cura de slabit, dieta, dieta de slabit, mancare, noapte, obiceiuri, ore, somn

In cazul in care v-ati decis sa tineti o cura de slabit, trebuie sa stiti ca somnul reprezinta o componenta foarte importanta, chiar mai importanta decat sportul. In cazul in care dietele pe care le-ai tot incercat nu dau rezultate, trebuie sa verifici daca dormi cumva suficient de mult.

Oamenii fac cateva erori cand vine vorba despre odihna si au obiceiuri la care ar trebui sa renunte pentru a avea un somn linistit si o silueta perfecta.

Somnul in dieta de slabit

Somnul in dieta de slabit

De pilda, specialistii sunt de parere ca in cazul in care nu vei reusi niciodata sa te odihnesti, ar trebui sa iei masuri in aceasta privinta, deoarece, in timp, asta te va costa kilograme in plus. Potrivit Health.com, somnul nelinistit poate aduce corpului tendinta de a depozita cat mai multa grasime pe abdomen, spun specialistii.

Electronicele

Daca vreti sa aveti parte de un somn de calitate, este foarte important sa creezi in dormitorul tau un mediu relaxant. De asemenea, este indicat sa inchizi televizorul si laptopul cu 20 de minute inainte de a merge la culcare si, bineinteles, sa eviti consumul de alcool.

Mancarea inainte de somn

Tine cont de faptul ca nu este indicat sa te alimentezi inainte de somn, aceasta fiind o alta eroare pe care o fac cei care vor sa slabeasca.

Mai multe studii au indicat faptul ca cei care se priveaza de dormit au tendinta de a manca sute de calorii mai mult!

Mai multe studii au indicat faptul ca cei care se priveaza de dormit au tendinta de a manca sute de calorii mai mult, nu doar pentru ca acestea sunt active mai mult, ci pentru ca somnul afecteaza nivelurile de hormoni care regleaza apetitul.

De asemenea, este foarte important sa nu adormi nici cu senzatia de foame, mai ales ca te-ai putea trezi pe parcursul noptii cu un apetit incontrolabil.

Somnul la ore tarzii din noapte nu este deloc odihnitor si nici nu aduce schimbari in privinta curei de slabire pe care o urmezi. In cazul in care seara ramai la televizor sau accesezi retelele de socializare pana tarziu, somnul tau va fi cu siguranta unul nesanatos.

Din aceasta cauza, te vei trezi cu greu dimineata, iar antrenamentul tau va fi compromis, la fel ca intreaga zi. Te vei simti lipsit de energie si epuizat, iar organismul tau va cere incontinuu resurse in fiecare ora a zilei.

In cazul in care esti obosit destul de des si abia astepti weekendurile pentru a te odihni, corpul tau va simti nevoia de incarcare continua si, implicit, de supraalimentare, ceea ce nu te va ajuta prea mult daca tii o cura de slabit, mai spun specialistii in nutritie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Calitatea somnului intr-o dieta de slabit

Lasă un răspuns