Sfaturi de slabire dupa 40 de ani0 Comments

Publicat in:
Etichete: 40 de ani, 50 de ani, alimente, dieta, greutate, lapte, metode, mic dejun, sanatate, sfaturi, slabire, varsta

Timpul trece, iar oamenii inainteaza in varsta si apar problemele de sanatate. Odata ce a trecut de varsta de 40 de ani o femeie este mai predispusa sa acumuleze kilograme, insa cu toate acestea exista cateva metode de a slabi sau de a-ti mentine greutatea cat mai constanta.

Expertii sustin ca producerea de hormoni incepe sa se diminueze dupa varsta de 45 de ani si inceteaza dupa 50 de ani, iar in acel moment apare riscul de a acumula kilograme, mai ales la nivelul abdomenului.

Iata cateva reguli elementare care iti vor oferi un bun ajutor sa te mentii si chiar sa scapi de 2-3 kilograme.

Sfaturi slabire dupa 40 de ani

Sfaturi slabire dupa 40 de ani

Grasimile saturate si Omega 3

Potrivit BBC, este bine ca la acea varsta sa reduci cat poti de mult grasimile saturate si creste aportul de Omega 3. Nu manca mezeluri si alte preparate din carne, evita branza grase si produsele de fast-food. Este indicat sa mananci somon, sardine si macrou, in asa fel incat sa ai Omega 3 la cel putin trei mese pe saptamana. Foloseste uleiul de masline nu numai in salate, ci si la gatit, si evita prajelile si sosurile.

Indicele glicemic

Trebuie sa alegi alimentele cu indice glicemic mic, sustin expertii. Asta este indicat deoarece acestea majoreaza mai putin nivelul glicemiei din sange si secretia de insulina, implicand scaderea ritmului de stocare a grasimilor.

Ce recomanda expertii in nutritie?

Este recomandat sa consumi legume, fructe, paine neagra si cereale integrale. Inlocuieste dulciurile cu fructe proaspete sau confiate, alune, migdale sau caju. Trebuie sa dublezi consumul de fibre, mai ales ca acestea iti ofera senzatia de satietate si favorizeaza digestia, prevenind asimilarea kilogramelor.

De pilda, in timpul pranzului si al cinei este indicat sa alcatuiesti masa din 50% legume verzi si 50% uscate (mazare, linte fasole) sau 75% legume proaspete si 25% proteine.

Tot timpul incearca sa mananci cereale integrale sau paine integrala la micul dejun si cate trei fructe pe zi. Bazeaza-te pe antioxidantii naturali, asa ca fa-ti un obicei de a te alimenta cu afine, mure, fragi, zmeura, prune, rosii, varza, broccoli, conopida, ridiche neagra, anghinare si kiwi.

Este bine sa completezi gama antioxidantilor band ceai verde. Trebuie sa tii cont de faptul ca magneziul este de nenlocuit producerii de energie, fiind considerat un stimulent al procesului de slabire. Mananca migdale si samburi de caise si doua cuburi de ciocolata neagra zilnic, mai spun specialistii in nutritie.

In acest sens, daca iti doresti sa obtii o silueta de invidiat, incearca dieta cu lactate. La micul dejun bea o cana cu apa calda, care se amesteca o lingurita de miere, mananca circa 60 g branza desalinizata, cafea sau ceai fara zahar si 200 g de iaurt cu fructe sau fibre .

La pranz este bine sa te alimentezi cu 60 g branza desalinizata, 200 g de iaurt, in care este adaugat marar si o cana de lapte proaspat, o portocala. La cina orienteaza-te catre o cana de lapte sau o salata de castraveti si bea o ceasca de ceai de plante fara zahar si vei reusi sa tii departe de tine kilogramele in plus.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sfaturi de slabire dupa 40 de ani

Lasă un răspuns