Programele de screening reprezinta o solutie pentru afectiunile psihice severe0 Comments

Publicat in:
Etichete: boli psihice, cercetare, marea britanie, persoane, programe, screening, Tratament

Afectiunile de ordin psihic sunt cele care produc multe probleme oamenilor din lumea in care traim. Acestea apar ca urmare a unor conditii stresante de viata, a unor factori genetici sau a modului de viata.

Astfel, cei care sufera de boli mintale precum schizofrenia si boala maniaco-depresiva pot trai cu 10-15 ani mai putin decat media.

Programe de screening afectiuni psihice

Programe de screening afectiuni psihice

Aceasta este concluzia la care au ajuns savantii din Marea Britanie. Acestia au analizat 30.000 de pacienti prin intermediul inregistrarilor medicale electronice. Expertii au constatat ca multi dintre oameni isi pierd viata din cauza infarcturilor, accidentului vascular si cancerului, si mai putin din motive ca violenta sau sinuciderea.

Conform studiului mentionat, oamenii vulnerabili trebuie sa beneficieze de o ingrijire mai buna pentru a preveni moartea prematura. Studiul a fost realizat de Centrul de Cercetare pentru sanatate mintala Biomedical, din cadrul spitalului Maudsley din Londra.

Cercetarea a analizat speranta de viata a oamenilor care sufereau de o boala mintala specifica ca schizofrenia sau boala maniaco-depresiva si a celor care primeau tratament pentru abuzul de substante.

Ce au observat expertii din Marea Britanie in cadrul cercetarii?

Expertii afirma ca speranta de viata pentru toate bolile studiate a fost sub nivelul mediei din Marea Britanie care este de 77,4 ani la barbati si 81,6 ani la femei. Trebuie spus ca cele mai afectate persoane au fost femeile cu schizofrenie. La acestea s-a observat ca speranta de viata a fost diminuata cu circa 17,5 ani, iar referitor la barbatii cu schizofrenie, viata acestora s-a diminuat cu circa 14,6 ani.

Factori de risc

Oamenii de stiinta spun ca de vina pentru aparitia unor astfel de afectiuni grave sunt factori ca:

  1. stilul de viata,
  2. utilizarea pentru mult timp a medicamentelor antipsihotice, dar si
  3. dezavantajele sociale.

Cercetatorii afirma ca persoanele care au probleme de sanatate mintala grave tind sa nu aiba foarte multa grija de propria lor persoana. Expertii afirma ca nu este acceptabil ca intr-o societate moderna, cei care au probleme de sanatate mintala sa se situeze mult in urma din punct de vedere al sperantei de viata.

Cercetarea mai indica faptul ca exista un impact foarte important al conditiile care tin de sanatatea mintala asupra sanatatii, in general, si a ratei de supravietuire a acestor persoane.

Expertii din Marea Britanie spun ca efectele observate in cadrul acestui studiu sunt mai puternice decat factorii de risc de tipul fumatului, obezitatii sau diabetului, iar in acest sens este bine sa fie imbunatatite conditiile de sanatate generala ale persoanelor care sufera de diferite dereglari mintale prin asigurarea accesului la servicii de sanatate situate la standarde de calitate de care se bucura si celelalte persoane.

Medicii specialisti mai spun ca dezvoltarea de programe de screening pentru pacienti reprezinta o solutie la aceasta problema medicala grava.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Programele de screening reprezinta o solutie pentru afectiunile psihice severe

Lasă un răspuns