De ce traiesc mai putin persoanele perfectioniste?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, afectiuni cardiace, apropiati, boala, canada, corp, perfectionism, perfectionist, persoane, probleme, sanatate, stres

Stresul este un mare dusman al fiecaruia dintre noi in aceasta societate in care lucrurile se petrec cu o viteza uimitoare. Multi dintre oameni fac tot posibilul sa isi realizeze sarcinile la job cat mai bine, asa incat sa nu isi puna in pericol locul de munca si sa evolueze profesional.

Totusi, expertii din Canada sustin ca stresul pe care il presupune perfectionismul poate favoriza aparitia mai multor probleme de sanatate. Specialistii din Canada spun ca desi are si laturile sale bune, perfectionismul reprezinta un adevarat pericol pentru sanatatea umana, deoarece poate cauza multe probleme.

Probleme perfectionism

Probleme perfectionism

In urma testelor efectuate si tinand cont de rezultatele mai multor cercetari, expertii din Canada, de la Universitatea York avertizeaza ca trebuie sa evitati aceasa stare si sa plecati de la opinia ca erorile sunt si ele omenesti. Acestia explica faptul ca in clipa cand atingerea perfectiunii devine o nevoie obsesiva, se favorizeaza stresul extrem, care poate afecta nu numai relatiile cu cei din jur, ci si sanatatea.

Afectiuni determinate de perfectionism

Psihologii sustin ca perfectionismul poate determina aparitia unor afectiuni cardiace, a sindromului de colon iritabil si a insomniei. Cercetarea care a fost efectuata in Canada indica faptul ca perfectionistii prezinta un risc cu 51% mai mare de a muri prematur fata de persoanele care nu sunt atat de interesate de a face lucrurile cate mai bine.

In urma testelor a rezultat ca in momentul cand organismul uman este supus unui stres intens, glandele suprarenale elibereaza neurotransmitatori care pregatesc corpul sa lupte si sa supravietuiasca.

Sustinerea din partea celor apropiati este foarte importanta pentru evitarea problemelor!

Medicii sunt de parere ca in acele moment, ritmul cardiac se majoreaza, asa ca se determina o dilatare a cailor respiratorii si a arterelor coronariene. Totusi, in cazul unui astfel de episod pasager, organismul uman isi revine lejer, la persoanele mai perfectioniste, tensiunea nervoasa care se declanseaza in mod constant va ajunge sa epuizeze treptat corpul si rezervele sale de energie, asa ca in viitor se favorizeaza aparitia si dezvoltarea unor boli.

Psihologii de la Universitatea Brock din Canada mai spun ca in aceste cazuri, perfectionistii refuza deseori sa solicite sprijin, deoarece acestia nu vor sa lase impresia ca nu se pot descurca singuri.

Potrivit expertilor canadieni, sustinerea venita din partea celor apropiati a fost recunoscuta de numeroase studii ca fiind unul dintre factorii principali care contribuie la o stare buna de sanatate si la prelungirea duratei vietii.

Prin urmare, psihologii sustin ca este bine sa fiti mai relaxati in indeplinirea unor sarcini, sa cereti sprijinul apropiatilor cand ceva nu iese asa cum va doriti, sa nu va mai enervati din orice si sa luati lucrurile asa cum sunt, asa incat corpul sa reactioneze cat mai bine in situatiile de criza prin care trece zilnic.

Zambiti mai mult, faceti miscare zilnic, tineti o dieta bazata pe fructe si iesiti in oras cat mai des cu partenerul sau cu amicii vostri si veti deveni astfel mai constienti de problemele de sanatate pe care vi le poate face perfectionismul.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce traiesc mai putin persoanele perfectioniste?

Lasă un răspuns