Planta pentru tratarea afectiunilor biliare0 Comments

Publicat in:
Etichete:afectiuni biliare, colesterol, diuretic, expectorant, planta, siminoc, Tratament

Siminocul reprezinta o planta care creste in tara noastra si se gaseste si in Europa. Planta face parte din familia Compositae si are o tulpina dreapta, pana la 50-60 cm inaltime, fiind acoperita cu perisori fini.

La siminoc, frunzele sunt lanceolate si au un aspect catifelat si o nuanta gri-argintie. Florile sunt de culoare galbena, grupate in capitule globuloase, care au diametrul de 6 cm. Acestea infloresc la inceputul verii.

Planta afectiuni biliare

Planta afectiuni biliare

Ce contine?

Potrivit Care2.com, aceasta planta se foloseste in fitoterapie deoarece contine substante amare, taninuri, flavonozizi, saponozide, apigenina, astragalina, cvercetrol, hamferol, glicozide, ulei volatil, dar si saruri minerale.

Planta care diminueaza colesterolul si activeaza secretia biliara

Printre capacitatile sale se numara faptul ca activeaza secretia biliara, diminueaza colesterolul, durerile ficatului, este un diuretic si se foloseste ca antidot al otravurilor cu metale grele.

Siminocul este un bun expectorant

In plus, siminocul este un bun expectorant, dezinfectant, antioxidant si antiinflamator. Se poate folosi pentru tratarea unor afectiuni biliare si hepatice, afectiuni renale, atonie gastrica, colecistite cronice, dischinezie biliara, pentru stari de greata, in cazul gutei, pentru tratarea hepatitei acute.

Este utila si pentru combaterea reumatismului, fiind buna pentru tulburarile gastro-intestinale, pentru tratarea parazitilor intestinali, voma, cazuri in care se foloseste sub forma de infuzie si decoct din flori. Pentru uz extern, aceasta planta se utilizeaza sub forma de comprese cu infuzie sau cataplasme in scopul tratarii reumatismului.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 54.94 RONTea forte 15125 black cherry (organic black tea) cutie tea forte


Tea forte 15125 black cherry (organic black tea) cutie tea forte
Un ceai tentant cu gust dulce si cremos de caramel si alune de padure prajite, care capata savoare de unt. Merge perfect la conversatiile de dupa cina sau in orice moment al zilei - o ceasca de rasfat. Adauga-i un strop de lapte pentru mai multa placere.…
Infuzie

3-5 minute, 100 de grade CelsiusIngrediente

Ceai negru certificat Fair Trade si USDA, coaja de portocala organica, aroma naturala de caramel, flori de galbenele organice, aroma naturala de alune de padure.Cofeina

Contine cofeinaCertificare

Certificat organic de catre USDA si Fair Trade. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Planta pentru tratarea afectiunilor biliare

Lasă un răspuns