Nucsoara – beneficii pentru sanatate0 Comments

Publicat in:
Etichete:beneficii, fruct, frunze, gargara, medicinal, nevralgii, nucosara, proprietati, sanatate, seminte, Tratament, utila

Nucsoara reprezinta un arbore care creste si in Romania si care poate atinge si 20 de metri inaltime. Acest arbore are o scoarta de culoare verde, cu frunze ovale, de dimensiuni mari. La nucsoara, florile sunt in forma de clopotel si au culoare galbena. Fructul are mai multe culori, de la maro deschis pana la rosu, in functie de soiul de nucsoara.

Pentru scopuri medicinale sunt utilizate semintele care au culoare cafenie si forma ovala.

Nucsoara

Nucsoara

Nucsoara – utilizari si proprietati

Acest arbore are proprietati calmante, afrodisiace, sedative, dar si tonice. Deseori, nucsoara este folosita si ca condiment in gastronomie, pentru ca da o aroma deosebita preparatelor, fiind usor picanta.

Pentru uz medicinal intern se poate utiliza pentru tratarea unor boli precum cele gastrointestinale, pentru combaterea unor stari de greata, a tusei sau a parazitilor intestinali. Este foarte buna si pentru anumite tulburari de erectie, nevralgie sau in caz de insomnie. Se poate folosi in aceste cazuri sub forma de infuzie, decoct sau daca este pusa la macerat.

In scopuri medicinale externe, se foloseste pentru a combate halena de la alcool sub forma de gargara. Potrivit specialistilor, ca si efecte adverse, trebuie spus ca supradozajul poate duce la aparitia unor iritatii ale pielii.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 44.00 RONPanier des sens - verbina - crema maini 75 ml flacon panier des sens


PANIER DES SENS – VERBINA - CREMA MAINI 75 ML

Cu ulei esential de verbina. Fara parabeni, fenoxietanol, EDTA si coloranti artificiali. Netestat pe animale.
Crema de maini cu verbina, special conceputa pentru pielea uscata, contine  peste 20% unt de shea si are proprietati tonifiante si hidratante.
Instructiuni de utilizare: Aplicati prin masaj. Pentru uz extern.
Producator: Panier des Sens, La Ciotat, Franta. Unic importator si distribuitor: PLAFAR RETAIL SRL. Bucuresti, Sos. Pipera 42, et. 9, tel.: 021/315.36.20. www.plafar.net. A se folosi: in termenul indicat pe ambalaj. Ingrediente, lot: vezi ambalaj. [...] 

Link-uri Sponsorizate

Nucsoara – beneficii pentru sanatate

Lasă un răspuns