In sangele tau exista markeri genetici care indica riscul de a suferi de cancer0 Comments

Publicat in:
Etichete:afectiuni, cancer, gene, markeri, sange, studiu

Ultimele studii arata faptul ca anumite persoane sunt mai predispuse la a suferi de afectiuni cancerigene fata de alti semeni de ai lor. Acesti oameni prezinta in sange anumiti markeri somatici care au rolul de a indica un risc mai mare de a face cancer.

Potrivit datelor unor cercetari efectuate de curand in SUA, unele persoane poseda in sangele lor anumiti markeri care semnaleaza riscul de aparitie a unui cancer de sange precum leucemia sau limfomul.

Markeri pentru cancer

Markeri pentru cancer

Conform Care2.com, rezultatele acestor cercetari au fost publicate in „New England Journal of Medicine” si indica faptul ca acesti markeri care nu sunt prezenti in primele momente ale vietii, insa se dezvolta odata cu varsta, ar fi indicatori pentru cancerele de sange. Cei care poarta acesti markeri prezinta un risc de circa 10 ori mai mare de a se imbolnavi, fata de alte persoane care nu au acesti markeri.

Cum au decurs cercetarile legate de markerii genetici ce indica riscul de cancer?

In contextul primului studiu, savantii din cadrul Institutul de Tehnologie din Massachussets, Boston, au incercat sa analizeze o mutatie din sange. Ei au tinut cont de faptul ca probabilitatea de aparitie a leucemiei sau a limfomului se majoreaza odata cu varsta.

Expertii din Boston sustin ca aceasta mutatie creste si riscul de aparitie a diabetului zaharat de tip 2, a unor afectiuni ale sistemului cardiovascular, precum si a accidentului vascular.

O a doua cercetare realizata de expertii din cadrul Universitatii Harvard a studiat cum influenteaza markerii somatici aparitia schizofreniei. In cadrul studiului, oamenii de stiinta au descoperit ca acesti markeri erau concentrati in gene specifice cancerului, iar persoanele care detineau acesti markeri erau mai predispuse la afectiuni cancerigene decat ceilalti.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 37.00 RONUrtekram bio cocos sapun lichid 380ml
URTEKRAM BIO COCOS SAPUN LICHID 380ML
Hidrateaza si curata in profunzime toate tipurile de piele. Miros natural de ulei de cocos.
Cu ingrediente care provin din culturi ecologice COSMOS ORGANIC certificate de ECOCERT Greenlife in conformitate cu standardele Cosmos Organic. Netestat pe animale. Produs certificat vegan.
Ingrediente: apa, sapun de cocos si zahar din porumb, nectar cocos*, sare, ulei portocale dulci*, parfum (uleiuri esentiale si extracte naturale), vitamina E.*= din cultura ecologica.
Instructiuni de utilizare: Aplicati direct in palma, masati si apoi clatiti. Evitati contactul cu ochii, in caz contrar clatiti imediat cu apa calduta. Pentru uz extern. Producator: URTEKRAM Int. A/S, DK-9550 Mariager, DANEMARCA. Importator si distribuitor: PLAFAR RETAIL SRL, Bucuresti, str.Nicolae Filipescu, nr 39-41, et.3, sector 2 tel.:021/315.36.20,www.plafar.net. A se folosi: in termenul indicat pe ambalaj. Ingrediente INCI, lot: vezi ambalaj.
  [...] 

Link-uri Sponsorizate

In sangele tau exista markeri genetici care indica riscul de a suferi de cancer

Lasă un răspuns