Cum se manifesta hipersensibilitatea dentara0 Comments

Publicat in:
Etichete: bauturi, cald, dentina, durere de dinti, fierbinte, hipersensibilitatea dentara, medici, rece, studii

Cercetarile indica faptul ca circa 30% din populatia din Europa sufera de hipersensibilitate dentara. Potrivit BBC, mai mult de jumatate dintre cei afectati acuza aparitia durerii ascutite de dinti in momentul consumului de bauturi sau alimente reci.

Hipersensibilitatea dentara

Hipersensibilitatea dentara

Medicii din Marea Britanie sustin ca este ingrijorator faptul ca numai 36% dintre persoanele care sufera de hipersensibilitate dentara utilizeaza pasta de dinti specializata pentru a ameliora problema.

Studiile realizate la Londra au aratat ca dintre persoanele care nu fac nimic pentru a ameliora problema dintilor sensibili, 41% considera ca problema nu este atat de serioasa. De asemenea, circa 22% dintre persoane considera ca tratamentul este prea scump, iar 14% afirma ca incercarea de ameliorare a esuat.

Potrivit expertilor, dentina expusa poate duce la hipersensibilitate dentara. Cu toate acestea, multe persoane nu stiu ca durerea pe care o resimt la nivelul dintilor poate fi un semn al hipersensibilitatii dentare, anunta medicii.

Schimbarile de temperatura provenite de la bauturile fierbinti sau reci pot face mari probleme dentinei!

Conform acestora, dentina, care formeaza cea mai mare parte din dinte, este poroasa si prezinta mai multe mii de canalicule de-a lungul ei, care ajung pana la nervul din centrul dintelui.

Trebuie sa stiti ca stratul de smalt dur de pe coroana dintelui protejeaza dentina de dedesubt, dar in cazul in care dentina este expusa, dintele poate deveni sensibil si vulnerabi. Expertii sunt de parere ca expunerea dentinei poate avea o multime de cauze: retragerea gingiilor sau pierderea smaltului, din cauza combinarii unor factori precum eroziunea acida si abraziunea rezultata in urma periajului dentar.

In clipa cand aceasta dentina este expusa, schimbarile de temperatura provenite de la bauturile fierbinti sau reci determina fluidul din canalicule sa se dilate sau sa se contracte.

Potrivit sursei citate, acest proces poate irita nervul si poate cauza aparitia durerii dentare, iar aceasta senzatie poate varia de la o durere de mica intensitate, pana la o durere mult mai severa, ascutita, care face mari probleme pacientilor.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum se manifesta hipersensibilitatea dentara

Lasă un răspuns