Descoperire: Ce modificari se pot aduce genei responsabile de longevitatea ta0 Comments

Publicat in:
Etichete: celule, descoperire, durata de viata, elvetia, erori, gena, longevitate, oameni, studiu, viata

Din cele mai vechi timpuri oamenii si-au dorit sa invinga moartea sau cel putin sa traiasca cat mai mult si sa se bucure de viata. Despre longevitate s-a scris si s-a studiat mult de-a lungul secolelor. Iata ca expertii din Elvetia vin acum sa aduca noutati interesante in aceasta directie.

Savantii din cadrul Universitatii din Berna utilizeaza o gena numita „azot” (ahuizotl) pentru a obtine un tratament revolutionar anti-imbatranire.

Gena longevitate

Gena longevitate

In cadrul primelor cercetari realizate de specialistii elvetieni, pe diferite insecte, pentru unele dintre acestea durata de viata s-a marit cu 50-60%, iar acestea au fost si mai sanatoase.

Potrivit BBC, tratamentul a constat in multiplicarea genei numite „azot”, iar rezultatele au fost impresionante. Savantii din Elvetia spun ca aceasta gena este dezvoltata si de corpul uman si incearca in aceste zile sa observe daca tratamentul poate fi valabil si in cazul oamenilor, nu numai la insecte.

Cu cati ani s-ar putea mari durata de viata a oamenilor?

Potrivit expertilor elvetieni, o trasatura importanta a acestei gene este aceea ca poate sa distruga celulele nesanatoase, iar in acest mod se poate prelungi durata de viata. Cercetatorii au anuntat ca organismul este compus din mai multe trilioane de celule, care atunci cand imbatranesc acumuleaza diferite erori din cauza stresului sau a factorilor externi precum razele ultraviolete de la soare.

Expertii mai afirma ca unele celule sunt mai afectate decat altele, asa ca sunt preocupati sa selecteze celulele mai putin afectate pentru a mentine sanatatea tesuturilor si astfel s-ar intarzia imbatranirea si s-ar prelungi durata de viata.

In cazul in care vor avea success, savantii din Elvetia cred ca durata de viata medie in tari dezvoltate precum SUA si Marea Britanie ar fi de 120 de ani. Totusi, nu se cunoaste care este motivul pentru care jurnalistii britanici au oferit ca exemplu doar aceste doua tari, intrucat gena este prezenta in corpul oamenilor din intreaga lume.

BBC mai anunta ca cea mai batrana persoana din lume este Leandra Lumbreras, o mexicanca care sustine ca are 127 de ani.

In mod normal, in fiecare celula a corpului exista doua copii ale acestei gene. Savantii au inserat o a treia imbunatatind, astfel, starea generala de sanatate si diminuand viteza procesului de imbatranire.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Descoperire: Ce modificari se pot aduce genei responsabile de longevitatea ta

Lasă un răspuns