Planta buna pentru tratamentul bolilor hepatice si anorexiei0 Comments

Publicat in:
Etichete: alimentare, anorexie, ce contine, constipatie, drobita, flori, frunze, planta, Tratament, tratament naturist

Drobita reprezinta o planta care creste in Romania si care are frunzele ascutite la varf. Florile sale sunt de culoare galbena, iar fructul este o pastaie care contine seminte mici, sferice.

Tratament naturist ficat

Tratament naturist ficat

Pentru scopuri medicinale se foloseste de la aceasta planta partea sa aeriana inflorita. Planta aceasta infloreste la inceputul verii, in luna iunie. In vechime se utiliza pentru scopuri alimentare pastaia acestei plante.

Ce contine drobita

Drobita contine o multime de substante printre care se afla ulei volatil, alcaloizi, mucilagii, tanin, lectine, flavone, substante amare si minerale. Planta este recomandata de fitoterapeuti deoarece are un efect laxativ, cardiotonic, vasoconstrictor, sudorific, antiemetic, diuretic, precum si depurativ.

Drobita – infuzie si decoct

Pentru uzul intern, aceasta planta se poate folosi in scopul tratarii unor afectiuni hepatice, anorexie, afectiuni renale, edeme, constipatie, boli reumatice, guta, afectiuni ale splinei, colici abdominali, varsaturi sau greata.

Planta denumita drobita se poate utiliza sub forma de infuzie si decoct de 3 ori pe zi, inainte de mesele principale. In cazul uzului extern, drobita se foloseste pentru tratarea unor boli reumatice sub forma de cataplasma.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Planta buna pentru tratamentul bolilor hepatice si anorexiei

Lasă un răspuns