De ce este importanta o sedinta de terapie cu un expert psiholog?0 Comments

Publicat in:
Etichete: conexiune, diploma, expert, psiholog, sedinta, specialist, terapie

Cel putin o data in viata orice om ar putea apela la un expert psiholog, care are rolul de a-l ajuta sa depaseasca anumite situatii mai dificile cu care se confrunta acesta. Terapia efectuata de un psiholog are din ce in ce mai mult succes mai ales in randul tinerilor de astazi, care au probleme cu jobul sau chiar in familie, atunci cand se pune problema unui divort, de pilda.

De ce sa merg la psiholog

De ce sa merg la psiholog

Expertii sunt de parere ca in momentul cand iti vei impartasi gandurile cele mai negre cu cineva, vei ajunge in pozitia de a te usura si de a te simti mai bine in viitor, scapand astfel de probleme. Desi amicii si prietenii apropiati sunt langa tine, familia te sprijina, nu este suficient acest suport in cazul in care treci printr-o perioada mai grea, asa ca este recomandat sa apelezi la un specialist.

Psihologul este cel care iti poate oferi o perspectiva externa si ghidarea de care ai nevoie din partea unui expert. Acesta poate fi un bun ascultator care te poate ajuta sa gandesti pozitiv si sa depasesti situatiile cu conotatii stresante din viata ta. Nu trebuie sa confundam aici expertul psiholog cu psihiatrul, deoarece acesta din urma te trateaza doar daca ai ceva probleme mentale.

Intre tine si psihologul tau trebuie sa existe o stransa conexiune, iar terapia pe care o urmezi ar putea sa nu aiba rezultatele scontate in clipa in care nu se manifesta aceasta legatura cu expertul la care ai apelat.

Trebuie sa cauti un psiholog specializat pe anumite probleme: situatii depresive, divorturile, stresul de la locul de munca etc. Cu toate acestea, exista si cazuri in care un psiholog generalist te poate ajuta in problema cu care te confrunti. Un psiholog experimentat poate analiza cu minutiozitate situatia ta si te poate scoate din incurcatura, fiind capabil sa analizeze obiectiv situatia ta personala.

Ce trebuie sa verifici atunci cand cauti un psiholog?

Incearca sa afli cat mai multe informatii despre ce fel de specializare are expertul la care vei ajunge sa mergi, mai ales ca multi dintre acestia sunt generalisti, dar trebuie sa stii ca exista si oameni specializati. Este necesar sa te asiguri ca vorbesti cu un specialist licentiat, care are toate actele in privinta practicarii meseriei sale.

Trebuie spus ca in general, sedintele de terapie au durata de pana la o ora si trebuie sa se petreaca cu frecventa saptamanala. Sedintele se tin, de regula, in cabinetul psihologului, dar pot fi si vizite la domiciliu sau in cadrul unui spital sau al unei clinici.

La inceput, sedintele se folosesc cu scopul de a stabili o conexiune cu expertul psiholog si sa ii dai acestuia posibilitatea de a afla informatii concrete despre situatia ta. Se pot stabili impreuna cu psihologul cateva tinte concrete care vor trebui atinse in timpul terapiei, iar rezultatele nu vor intarzia sa apara odata cu trecerea timpului.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce este importanta o sedinta de terapie cu un expert psiholog?

Lasă un răspuns