Marimea limbii ar putea declansa sforaitul?0 Comments

Publicat in:
Etichete: boala, corp, gura, limba, nas, obez, partener, sforait

Una dintre marile probleme cu care se confrunta oamenii este cea reprezentata de sforait. Acesta se manifesta cand aerul inspirat prin gura sau nas in plamani este perturbat in timpul somnului.

Medicii spun ca acesta apare ca urmare a blocarii cailor aeriene situate la nivelul nasului, gurii sau gatului. Tesuturile cailor aeriene vibreaza si se lovesc de partea posterioara a gatului, asa ca determina un sunet neplacut, aspru sau ragusit.

Cauze sforait

Cauze sforait

De multe ori se intampla ca cei care sufera de sforait sa nu realizeze acest lucru, partenerul sau fiind cel care constata ca respectivul doarme cu gura deschisa. In urma unei cercetari care a fost realizata in America, s-a observat ca marimea limbii ar putea declansa sforaitul.

Citeste Top remedii pentru sforait!

Ce au observat oamenii de stiinta?

Savantii din cadrul Universitatii din Pennsylvania din SUA spun ca baza limbii este mai mare la persoanele obeze si impiedica trecerea aerului ca la ceilalti oameni.

Cercetarea mai arata ca multe grasimi din limba afecteaza felul in care muschii acestui organ sunt atasati la oase, asa ca acestia nu isi mai fac rolul lor de a sustine limba pentru a nu bloca trecerea aerului in timpul somnului.

Corpul uman nu mai are, astfel, suficient oxigen, asa incat gura se deschide ceea ce provoaca suparatorul sforait. portalul Care2.com scrie ca aceasta cercetare incearca sa explice conexiunea dintre obezitate si apneea in somn.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Marimea limbii ar putea declansa sforaitul?

Lasă un răspuns