De ce nu este normala senzatia de frig la anumite persoane?0 Comments

Publicat in:
Etichete: frig, iarna, medici, miere, motive, senzatie, sezon rece, sport

Senzatia de frig se poate manifesta ca urmare a mai multor cauze. Unele dintre ele au grad de periculozitate crescut, fiind vorba despre afectiuni grave de care poti suferi, altele mai putin periculoase. Senzatia de frig poate fi cauzata si de alimentele pe care le consumi, dar si de anumite proceduri medicale prin care ai trecut de curand.

Haideti sa vedem care sunt cauzele senzatiilor de frig si ce puteti face pentru a le inlatura!

Senzatie de frig

Senzatie de frig

Senzatia de frig si cancerul

Bolnavii care au fost diagnosticati cu cancer in faza terminala au senzatia permanenta de frig. Ca urmare a unor studii, s-a demonstrat ca cei care sufera de vreo boala, respira intre 30-50 de ori pe minut fata de persoanele sanatoase care respira de 10-12 ori pe minut, potrivit datelor Health.com.

Expertii spun ca pentru a scapa de aceasta problema, bolnavii ar trebui sa incetineasca numarul respiratiilor, astfel sangele va fi mai bine oxigenat.

Probleme cu tiroida sau ficatul

De asemenea, specialistii spun ca exista si alte motive din cauza carora te confrunti frecvent cu o stare de frig. De exemplu, aceasta stare poate fi un semn care sa indice faptul ca ai probleme cu tiroida sau cu ficatul in cazul in care aceasta senzatie este legata de lipsa poftei de mancare si de pierdere in greutate.

Daca insa ai slabit intr-un timp scurt, specialistii spun ca ar putea fi anumiti paraziti in organism.

Alimentele si senzatia de frig

Daca ti se intampla sa suferi de senzatia de frig imediat dupa ce ai servit masa de pranz, trebuie sa stii ca acest aspect semnifica faptul ca nutrimentele din alimentele ingerate nu sunt absorbite usor in organism.

Medicii spun ca exista doi factori care pot sa conduca la senzatia de frig:

  • ori nu ai o circulatie buna, iar sangele nu este oxigenat corespunzator,
  • ori indicele glicemic al alimentelor este mic.

Si in timpul sezonului rece poate sa fie anormal sa iti fie frig. Daca stai intr-un mediu cu o temperatura normala sau chiar ridicata, cu siguranta nu este normal sa iti fie frig.

Medicii spun ca ar fi bine sa consumi smantana sau frisca la temperatura camerei. Nu te gandi ca iaurtul, laptele, untul sau branza vor avea aceleasi efecte. Mai exista astfel de cazuri in situatia unor femei gravide, mai ales in prima parte a sarcinii.

Bolile digestive sau operatiile

Si cei care se recupereaza dupa o operatie sau se trateaza de o boala digestiva au aceasta sensibilitate, mai ales ca in astfel de cazuri corpul trece printr-o perioada in care trebuie sa ajunga la un echilibru interior.

Trebuie spus ca metabolismul, circulatia sangelui si sistemul digestiv nu mai functioneaza ca pana acum. Expertii va recomanda ca in astfel de cazuri sa faceti sport cu o intensitate redusa.

Cum poti sa inlaturi senzatia de frig?

Exista anumite trucuri la care poti apela pentru a scapa de senzatia de frig, chiar si atunci cand este simtita in timpul noptii. In acest sens, este indicat sa diminuezi numarul respiratiilor pe minut si sa nu mai respiri pe gura.

Este recomandat sa nu mai faci acest lucru nici in timpul somnului si sa te odihnesti. Nu manca alimente modificate genetic si consuma miere si incearca sa faci cat mai mult sport, mai afirma medicii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce nu este normala senzatia de frig la anumite persoane?

Lasă un răspuns