ADHD – Cum iti poti majora puterea de concentrare0 Comments

Publicat in:
Etichete: ADHD, concentrare, medici, noapte, reactii, seara, sindromului deficitului de atentie, somn, sport, stres

Felul in care ne achitam de jobul zilnic sau de diverse sarcini este important pentru evolutia noastra si pentru starea de echilibru pe care ne-o dorim. Totusi, exista situatii cand anumite persoane constata ca sunt distrate si nu se mai pot concentra la treburile zilnice de la job sau cele casnice.

Medicii spun ca in acest caz este foarte posibil sa ai probleme ca urmare a afectiunii denumita ADHD sau a sindromului deficitului de atentie.

ADHD

ADHD

Simptome ADHD

Acesta reprezinta o tulburare de comportament care se manifesta prin imposibilitatea unei persoane de a se concentra asupra a ceea ce face.

Cauze ADHD

Tehnologia

Printre cauzele lipsei de concentrare se afla si tehnologia care te inconjoara permanent.

Este vorba despre laptopuri, computere, telefoane si alte dispozitive care te ajuta sa iti tii creierul mereu activ. Expertii spun insa ca cu cat ii vei da mai multa informatie, cu atat jobul sau va fi unul complicat. Pentru asta, daca esti cumva acasa fa bine si ia o pauza de la internet, telefoane si mailuri, dar si tot ce inseamna tehnologie.

Odihna

De asemenea, daca ai obiceiul sa dormi mai putin de 7 ore pe noapte, trebuie sa stii ca e posibil sa te confrunti cu o stare de iritabilitate sau chiar deja simti o oboseala cronica. Este momentul sa incepi sa te gandesti cum sa recuperezi somn si n-ar fi rau sa incepi prin a te culca seara mai devreme.

Mergi la medic, daca ai probleme cu starile depresive!

In cazul in care nu iti place jobul pe care il ai, trebuie sa pleci de la ideea ca mereu e loc de mai bine. Daca proiectele plictisitoare sunt chestiuni comune care iti dau batai de cap din punct de vedere al concentrarii, atunci nu e nimic ingrijorator fiindca toti ar avea aceleasi reactii ca si tine in asemenea circumstante.

Stresul

Stresul este si el nociv pentru puterea ta de concentrare si intra in competitie directa cu centrul tau cognitiv, parte a creierului responsabila cu viteza de reactie si puterea de concentrare. Savantii au aratat ca relaxarea are legatura directa cu eficienta ta si puterea de concentrare.

Mergi si consulta un medic daca ai probleme precum depresia sau anxietatea, spun cercetatorii.

Lipsa miscarii

Daca nu faci sport, nu este bine! S-a demonstrat ca o forma fizica buna aduce cu sine multe avantaje si in plan psihic, respectiv cresterea puterii de concentrare si pastrarea vitezei de reactie a creierului. Toti cei care fac miscare sustin ca au parte de o imbunatatire a capacitatii mentale. In plus, consumul potrivit de energie determina si un somn de mai buna calitate in timpul noptii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

ADHD – Cum iti poti majora puterea de concentrare

Lasă un răspuns