Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 20, 2015

Calitatea somnului intr-o dieta de slabit

Publicat pe 20 mart. 2015 at 1:03am

In cazul in care v-ati decis sa tineti o cura de slabit, trebuie sa stiti ca somnul reprezinta o componenta foarte importanta, chiar mai importanta decat sportul. In cazul in care dietele pe care le-ai tot incercat nu dau rezultate, trebuie sa verifici daca dormi cumva suficient de mult.

Oamenii fac cateva erori cand vine vorba despre odihna si au obiceiuri la care ar trebui sa renunte pentru a avea un somn linistit si o silueta perfecta.

De pilda, specialistii sunt de parere ca in cazul in…

Mancatul compulsiv – cauze si efecte

Publicat pe 20 mart. 2015 at 1:03am

Potrivit nutritionistilor, atunci cand oamenii traverseaza un eveniment mai stresant din viata lor acestia au tendinta de a manca mai multe alimente. Acest aspect se intampla chiar si cand nu apare senzatia de foame, iar mancarea devine treptat un fel de refugiu emotional. Acesta este mancatul compulsiv.

Haideti sa aflam care sunt cauzele si, mai ales, la ce poate duce mancatul compulsiv – efectele mancatului compulsiv!

Mancatul compulsiv – cauze

Psihologii sunt de parere ca nu putem vorbi despre o cauza unica care determina mancatul in exces. Se poate spune ca pot aparea cauze genetice, iar aici…

Nucsoara – beneficii pentru sanatate

Publicat pe 20 mart. 2015 at 1:00am

Nucsoara reprezinta un arbore care creste si in Romania si care poate atinge si 20 de metri inaltime. Acest arbore are o scoarta de culoare verde, cu frunze ovale, de dimensiuni mari. La nucsoara, florile sunt in forma de clopotel si au culoare galbena. Fructul are mai multe culori, de la maro deschis pana la rosu, in functie de soiul de nucsoara.

Pentru scopuri medicinale sunt utilizate semintele care au culoare cafenie si forma ovala.

Nucsoara – utilizari si proprietati

Acest arbore are proprietati calmante, afrodisiace, sedative, dar si tonice. Deseori, nucsoara este folosita si ca condiment in gastronomie, pentru…