Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 16, 2015

Beneficiile frigului pentru sanatate

Publicat pe 16 mart. 2015 at 1:05am

Frigul si temperaturile scazute aduc oamenilor avantaje si dezavantaje. De pilda, expertii au observat in urma unor studii realizate in SUA ca tensiunea arteriala poate sa se majoreze in timpul sezonului rece. Prin urmare, hipertensivii raspund mai greu la tratament cand temperaturile scad. Specialistii explica astfel cresterea numarului de infarcturi si atacuri vasculare cerebrale in anotimpul rece.

Specialistii spun ca prima cauza in acest sens este fenomenul de vasoconstrictie: cand este ger afara, diametrul vaselor sanguine se micsoreaza, fluxul de sange se diminueaza, iar tensiunea arteriala creste. In cazul unor temperaturi mari se produce vasodilatatia…

Dieta de slabit cu suc de rosii

Publicat pe 16 mart. 2015 at 1:03am

Cu dieta cu suc de rosii poti slabi chiar si 30 de kilograme intr-un interval de timp de 4-5 luni.

Meniu dieta cu suc de rosii Dimineata

La micul dejun se mananca bine, orice, plus nu mai mult de 50 g paine, o cafea si un ceai.

Pranz si cina

La pranz si cina: se bea numai suc de rosii (nu bulion). Eu in prima saptamana am baut 1/2 l de suc la pranz si numai un pahar seara, apoi nu am mai putut bea decat cate un pahar (250…

Gandirea negativa. Cum sa iti intelegi starile negative – te simti asa cum gandesti

Publicat pe 16 mart. 2015 at 1:01am

Depresia a fost vazuta ca o tulburare emotionala de-a lungul istoriei psihiatriei. In consecinta, terapeutii din majoritatea scolilor de gandire au pus accentul pe conexiunea necesara cu sentimentele. Exista si un alt punct de vedere, propriu scolii si terapiei cognitiv comportamentale, care considera ca depresia nu ar fi deloc o tulburare emotionala si ca schimbarea brusca in modul in care te simti nu ar fi mai relevanta decat un nas curgator atunci cand esti racit. Fiecare emotie negativa pe care ai simtit-o este rezultatul unei gandiri negative si distorsionate.

Gandirea negativa

Gandirea…