Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 8, 2015

Cum se pot trata durerile de spate si care sunt cele mai frecvente cauze

Publicat pe 08 mart. 2015 at 1:05am

In cazul in care suferiti frecvent de dureri de spate, trebuie sa va ganditi ca ati putea avea parte de anumite boli ale caror simptome sunt date si de astfel de dureri. Medicii ne anunta ca durerile de spate arata probleme ale:

ligamentelor, articulatiilor, oaselor sau rinichilor.

Oamenii de stiinta din SUA si Australia arata intr-un studiu recent ca circa unul din zece oameni din lume sufera de lombalgii, aceasta fiind o cauza a incapacitatii de munca. Potrivit expertilor, o cauza a durerilor de spate este leziunea unui muschi sau a unui ligament, asa ca ar…

Proteine vegetale si sursele lor

Publicat pe 08 mart. 2015 at 1:03am

In cazul unei alimentatii sanatoase, trebuie sa stiti ca nu numai produsele de origine animala contin proteine. Nutritionistii sunt de parere, ca in cazul in care nu va place carnea, exista o serie intreaga de alimente, fructe si legume, care contin multe proteine, chiar mai multe decat carnea, lactalele sau ouale.

Printre acestea se afla spirulina, migdalele sau spanacul, insa nu sunt singurele.

Spirulina

Despre spirulina se cunoaste faptul ca aceasta contine circa 60 – 70% proteine complete, ceea ce inseamna ca are toti cei 8 aminoacizi esentiali si 10 acizi non-esentiali necesari unei sanatati de fier.

Expertii…

Schizandra – beneficii

Publicat pe 08 mart. 2015 at 1:01am

Schizandra se afla printre plantele care au efecte uimitoare pentru corpul tau. Schizandra se trage din zona Chinei si a Japoniei si se poate intalni si la noi. Are fructele de culoare rosie, acestea fiind deosebite deoarece combina gustul dulce, sarat, acru, amar si iute.

Ce contine

Fructele colorate ale plantei sunt cunoscute pentru calitatile lor uimitoare, dar si datorita valorilor nutritionale. Pentru uz medicinal se folosesc fructele cu seminte, acestea fiind un excelent antioxidant, dar si antiseptic.

Schizandra este foarte bogata in uleiuri esentiale si acizi, asa ca este foarte utila in scopul detoxifierii ficatului. Specialistii…