Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 7, 2015

Cum se manifesta hipersensibilitatea dentara

Publicat pe 07 mart. 2015 at 1:05am

Cercetarile indica faptul ca circa 30% din populatia din Europa sufera de hipersensibilitate dentara. Potrivit BBC, mai mult de jumatate dintre cei afectati acuza aparitia durerii ascutite de dinti in momentul consumului de bauturi sau alimente reci.

Medicii din Marea Britanie sustin ca este ingrijorator faptul ca numai 36% dintre persoanele care sufera de hipersensibilitate dentara utilizeaza pasta de dinti specializata pentru a ameliora problema.

Studiile realizate la Londra au aratat ca dintre persoanele care nu fac nimic pentru a ameliora problema dintilor sensibili, 41% considera ca problema nu este atat de serioasa. De asemenea,…

Gadgetul care va ajuta sa slabiti

Publicat pe 07 mart. 2015 at 1:03am

Persoanele obeze nu stiu ce sa mai faca pentru a scapa de kilogramele in plus. Iata ca savantii britanici au inventat un gadget electronic implantabil pentru a-i ajuta pe cei supraponderali sa resimta senzatia de satietate.

Potrivit BBC, acest dispozitiv ar putea sa schimbe in bine viata multor persoane care au probleme din cauza greutatii. Savantii de la Imperial College din Londra au creat un nou dispozitiv, denumit „i2MOVE”. Acest gagdet este capabil sa analizeze mesajele emise de stomac pe parcursul zilei si le poate converti in semnale electrice pentru a intari senzatia de satietate la nivelul creierului.

Limfomul Hodgkin

Publicat pe 07 mart. 2015 at 1:01am

Una dintre cele mai necrutatoare boli este cea denumita limfomul Hodgkin, afectiune cancerigena a sistemului limfatic. Aceasta afectiune fost descrisa prima data de medicul Thomas Hodgkin, in anul 1832, scrie BBC. La aceasta boala, limfomul se extinde de la o grupa ganglionara la urmatoarea, asa ca ajunge sa le cuprinda pe fiecare pe rand.

Medicii sunt de parere ca pot sa apara si simptome sistemice, cu cat boala este mai avansata.

Limfomul Hodgkin – Cine este cel mai afectat?

Potrivit specialistilor, boala apare mai ales la cei cu varsta intre 15-35 de ani, dar si dupa 55…