Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

martie 5, 2015

Iti pierzi echilibrul? Iata posibilele afectiuni de care poti suferi

Publicat pe 05 mart. 2015 at 1:05am

Problemele cu echilibrul ar putea determina aparitia unor boli grave. Persoanele care nu sunt capabile sa stea intr-un picior si sa isi mentina astfel echilibrul ar putea sa aiba probleme din cauza unei afectiuni a creierului.

Potrivit unor studii realizate in Japonia, la Universitatea din Kyoto, imposibilitatea de a mentine echilibrul pe un picior timp de cel putin 20 de secunde ar putea fi precursoare a unui accident vascular cerebral sau al dezvoltarii bolii Alzheimer.

Savantii japonezi mai afirma ca acest aspect poate indica faptul ca, in…

Cura de slabit cu afine

Publicat pe 05 mart. 2015 at 1:03am

Printre fructele de padure preferate de foarte multi oameni se afla si afinele, adevarate campioane ale tineretii. Potrivit opiniei expertilor in nutritie, o cura de slabit bazata pe afine reprezinta un adevarat festin pentru corpul uman.

Dieta cu afine poate avea rolul de a preveni diverse afectiuni, datorita continutului bogat de antioxidanti. Specialistii in nutritie sunt de parere ca vitaminele C si E protejeaza impotriva bolilor degenerative si a cancerului de colon.

Mai mult, daca va place sa mancati astfel de fructe de padure, trebuie sa stiti ca acestea pot sa scada riscul…

La ce este folositoare tamaita

Publicat pe 05 mart. 2015 at 1:01am

Tamaita este una dintre plantele care au calitati medicale de exceptie, fiind o planta erbacee originara din America Centrala.

In trecut, aceasta planta se mai numea si ceai de Mexic. La tamaita, radacinile sunt destul de mari, iar tulpina are circa 80 cm in perioada de maxima vegetatie. Florile de tamaita sunt de culoare verzuie, iar planta infloreste pentru 5 luni pe an, din iunie si pana in luna octombrie.

Ce contine tamaita

Tamaita are un miros foarte placut si se cultiva ca planta ornamentala.

In scop terapeutic se pot folosi varfurile cu flori, precum si semintele. Conform…