Trasaturile psihopatologiei0 Comments

Publicat in:
Etichete: comportament, creier, experti, mincinosi, psihopat, psihopatologie, studii, trasaturi

Specialistii au realizat de curand un test in cadrul inchisorilor din SUA, care a evidentiat cateva dintre trasaturile comune ale psihopatilor. Potrivit datelor acestei cercetari, aproape 23% dintre prizonieri prezinta aceste caracteristici, fata de 1% din totalul populatiei.

Business Insider scrie ca expertii au vizat in timpul testelor sa vada care este reactia detinutilor in clipa cand priveau anumite imagini cu persoane ranite sau persoane care trec prin diverse stari de agonie. Din cadrul testelor a rezultat ca un psihopat are cateva trasaturi caracteristice care il fac sa se diferentieze de ceilalti oameni.

Trasaturi psihopati

Trasaturi psihopati

Psihopatii au simtul grandorii

De pilda, s-a constatat ca acesti oameni nu se evidentiaza in cadrul societatii si au simtul grandorii, precum si simt permanent nevoia de anumite stimulente pentru a scapa de plictiseala, arata si BBC.

Psihopatii – mincinosi patologici

De asemenea, psihopatii sunt mincinosi patologici, le place sa manipuleze alte persoane si nu au parte de stari de remuscare sau vina. Aceste persoane se emotioneaza mai greu, nu socializeaza deloc bine cu ceilalti oameni si au un mod de viata parazitar. Ei isi controleaza cu greu emotiile si au un comportament sexual deviant.

Probleme de comportament de la varste fragede

Majoritatea psihopatilor au parte de anumite probleme de comportament inca din copilarie si isi propun sa atinga anumite obiective in viitor, catalogate drept nerealiste. Nu gandesc inainte de a face ceva, sunt impulsivi si nu isi asuma responsabilitatea pentru propriul comportament.

Relatiile lor nu rezista

Daca ajung in situatia de a se casatori, relatiile lor nu rezista odata cu trecerea timpului, iar in copilaria lor, o mare parte dintre ei sunt delicventi. In timpul in care se afla in libertate, proaspat iesiti din inchisoare, s-a constatat ca incalca de termenii eliberarii conditionate, ucid cu sange rece. Expertii mai spun ca persoanele care au circa 30-40% dintre aceste trasaturi prezinta caracteristici de psihopatologie, mai scrie sursa citata.

Dopamina ii controleaza pe psihopati

Psihopatii vor sa aiba cat mai multa dopamina in corp si savarsesc anumite acte brutale din placere, spun medicii. Asta se intampla deoarece dopamina, un neurotransmitator activeaza centrii recompensei din creier. Psihologii sustin ca acelasi raspuns se obtine atunci cand suntem indragostiti, cand luam droguri sau mancam ciocolata. Trebuie sa stiti ca psihopatii sunt dependenti de dopamina.

O cercetare care a fost realizata in SUA, in cadrul Universitatii Vanderbilt a scos la iveala faptul ca creierul unui psihopat produce mai multa dopamina decat cel al unei persoane fara astfel de tendinte deviante.

Grad scazut de empatie

Desi se estima ca psihopatii sunt complet lipsiti de empatie, un studiu realizat in 2012 a aratat ca, in realitate, aceasta isi poate face aparitia periodic. Experti au scanat creierele unor psihopati care vizionau filme, greu de digerat pentru un om considerat normal. Cu toate ca erau greu de impresionat, s-a demonstrat ca exista momente cand acestia se pot pune in locul altei persoane.

Savantii au tras concluzia in urma experimentului, ca, prin urmare, criminalii pot fi reabilitati, daca pot fi invatati sa nu-si mai dezactiveze capacitatea de a simti empatie fata de ceilalti oameni.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Trasaturile psihopatologiei

Lasă un răspuns