Cum te ajuta termografia sa depistezi anumite afectiuni?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, corp, culoare, medici, temperatura, termografie

Termografia reprezinta o metoda fara efecte secundare, prin intermediul careia se pot descoperi mai multe boli grave. Medicii sustin ca orice fel de afectiune poate produce schimbari ale temperaturii corpului uman, mai precis se diminueaza temperatura din zona respectiva.

Pentru situatia unei tumori, trebuie sa stiti ca vascularizatia este mai mare, iar asta poate determina cresterea temperaturii. Specialistii mai spun ca diferentele de temperatura asociate unor boli pot fi vizualizate prin intermediul termografiei.

Termografia

Termografia

Aceasta metoda devine din ce in ce mai folosita, deoarece nu are efecte secundare, este nedureroasa si nu iradiaza, asa cum se intampla in cazul tomografiilor. Termografia este indicata tuturor persoanelor, indiferent de varsta sau de starea de sanatate. Cu toate ca nu pune un diagnostic final, termografia poate fi facuta de rutina, pentru a evalua starea generala de sanatate.

Termografia poate fi facuta doar pentru un singur organ sau pentru intregul corp

In cadrul acestei operatiuni se poate efectua o scanare de la distanta a organismului cu ajutorul unei camere speciale, fiind captata caldura emisa de corp cu un sistem de scanare cu infrarosu.

Razele infrarosii sunt transformate in semnale electrice care vor fi transmise unui calculator, iar in acest fel se poate realiza o harta termica in culori, pe care medicul va pune un diagnostic.

Pe baza acesteia, doctorul te poate indruma sa faci sau nu analize suplimentare. De asemenea, trebuie spus ca termografia poate fi facuta doar pentru un singur organ sau pentru intregul corp.
De pilda, se poate folosi pentru depistarea afectiunilor benigne sau maligne ale sanului.

Expertii sunt de parere ca la nivelul sanului, aceasta metoda poate evidentia tumori benigne, precum fibroame, chisturi si noduli, dar poate depista si cancerul in stare incipienta. Mai mult, daca se va efectua scanarea termografica se poate detecta afectiunile digestive, ORL, respiratorii, endocrine, reumatologice si ginecologice.

Culoarea verde corespunde unui tesut sanatos

In plus, prin termografie se poate evalua starea imunitatii si se semnaleaza urgentele medicale precum apendicita. Trebuie spus ca un medic se poate orienta si pune diagnosticul in functie de intensitatea si de variatia culorilor zonei explorate termografic.

De exemplu, culoarea verde corespunde unui tesut sanatos, normal, culoarea galbena cu intensitati diferite corespunde zonelor cu probleme, iar culoarea albastra este asociata zonelor slab vascularizate sau lipsite de vascularizatie, care orienteaza catre un alt diagnostic, spun expertii.

Trebuie sa stiti ca inainte de examinare, nu se folosesc creme, antiperspirante, nu se face dus si nici masaj.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum te ajuta termografia sa depistezi anumite afectiuni?

Lasă un răspuns