Cum te ajuta termografia sa depistezi anumite afectiuni?0 Comments

Publicat in:
Etichete:afectiuni, corp, culoare, medici, temperatura, termografie

Termografia reprezinta o metoda fara efecte secundare, prin intermediul careia se pot descoperi mai multe boli grave. Medicii sustin ca orice fel de afectiune poate produce schimbari ale temperaturii corpului uman, mai precis se diminueaza temperatura din zona respectiva.

Pentru situatia unei tumori, trebuie sa stiti ca vascularizatia este mai mare, iar asta poate determina cresterea temperaturii. Specialistii mai spun ca diferentele de temperatura asociate unor boli pot fi vizualizate prin intermediul termografiei.

Termografia

Termografia

Aceasta metoda devine din ce in ce mai folosita, deoarece nu are efecte secundare, este nedureroasa si nu iradiaza, asa cum se intampla in cazul tomografiilor. Termografia este indicata tuturor persoanelor, indiferent de varsta sau de starea de sanatate. Cu toate ca nu pune un diagnostic final, termografia poate fi facuta de rutina, pentru a evalua starea generala de sanatate.

Termografia poate fi facuta doar pentru un singur organ sau pentru intregul corp

In cadrul acestei operatiuni se poate efectua o scanare de la distanta a organismului cu ajutorul unei camere speciale, fiind captata caldura emisa de corp cu un sistem de scanare cu infrarosu.

Razele infrarosii sunt transformate in semnale electrice care vor fi transmise unui calculator, iar in acest fel se poate realiza o harta termica in culori, pe care medicul va pune un diagnostic.

Pe baza acesteia, doctorul te poate indruma sa faci sau nu analize suplimentare. De asemenea, trebuie spus ca termografia poate fi facuta doar pentru un singur organ sau pentru intregul corp.
De pilda, se poate folosi pentru depistarea afectiunilor benigne sau maligne ale sanului.

Expertii sunt de parere ca la nivelul sanului, aceasta metoda poate evidentia tumori benigne, precum fibroame, chisturi si noduli, dar poate depista si cancerul in stare incipienta. Mai mult, daca se va efectua scanarea termografica se poate detecta afectiunile digestive, ORL, respiratorii, endocrine, reumatologice si ginecologice.

Culoarea verde corespunde unui tesut sanatos

In plus, prin termografie se poate evalua starea imunitatii si se semnaleaza urgentele medicale precum apendicita. Trebuie spus ca un medic se poate orienta si pune diagnosticul in functie de intensitatea si de variatia culorilor zonei explorate termografic.

De exemplu, culoarea verde corespunde unui tesut sanatos, normal, culoarea galbena cu intensitati diferite corespunde zonelor cu probleme, iar culoarea albastra este asociata zonelor slab vascularizate sau lipsite de vascularizatie, care orienteaza catre un alt diagnostic, spun expertii.

Trebuie sa stiti ca inainte de examinare, nu se folosesc creme, antiperspirante, nu se face dus si nici masaj.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 88.56 RONL-glutamine 1000 100tb flacon jarrow formulas


Compoziţie /tabletă
 
L-Glutamina  1000mg
 
Efecte
 
Glutamina este un aminoacid semiesenţial (care poate fi sintetizat de organism dar în perioade de stres, traume, efort fizic şi intelectual este necesar aportul de glutamină din exterior). Glutamina este prezentă în fiecare celulă a organismului uman. În cantitatea cea mai mare se află în muşchi, sânge, fluidul cerebrospinal, plămâni şi în tractul digestiv.- antioxidant: stimulează sinteza de glutation

- reduce excesul de amoniac cerebral, utilizându-l în sinteza acidului glutamic; excesul de amoniac este una din principalele cauze ale encefalopatiei portale şi ale maladiilor neurodegenerative: Parkinson, Alzheimer, epilepsie, schizofrenie, senilitate, deficit de atenţie, scleroză multiplă

- stimulează activitatea mentală - este singurul aminoacid care traversează membrana hematoencefalică; este considerat "carburantul" creierului; îmbunătăţeşte sinteza:

     - acetilcolinei - neurotransmiţător excitator implicat în controlul central al reglării neuro-endocrine a somnului, învăţării şi a memoriei

     - glutamatului - participă la atenuarea durerii, reglarea greutăţii, amplificarea gustului

     - acidului gama aminobutiric (GABA ) - "arma cheie" a organismului împotriva stresului, insomniei, anxietăţii şi imunităţii scăzute

- protector excepţional al sistemului digestiv în cancer (reduce efectele toxice ale radio şi chimioterapiei), sindrom de permeabilitate intestinală, colită, boala Crohn, diaree, ulcer, consum de antiinflamatoare nesteroidiene, infecţii digestive, atrofia mucoasei intestinale (menţine nivelul imunoglobulinei A - IgA, care reduce ataşarea bacteriilor patogene de celulele mucoasei intestinale)

- este sursa de energie primară pentru enterocite, colonocite şi limfocite

- anabolizant, previne sindromul casectic, ajută la refacerea organismului în stări patologice: arsuri, infecţii, traume, intervenţii chirurgicale, tratamente cu glucocorticoizi

- favorizează sinteza de proteine şi glicogen în ficat, refacerea şi creşterea masei musculare prin menţinerea hidratării celulare optime (volumul de fluide din celule)

- imunomodulator

- alcalinizant

- previne hipoglicemia (în ficat glutamina se transformă uşor în glucoză când nivelul sanguin al glucozei scade); reduce "pofta de dulce"

- reduce dorinţa de a bea alcool şi ajută la recuperarea în sevraj alcoolic

- reduce fibrozarea pulmonară

- adjuvant în tratamenul SIDA
 
Mod de administrare
 
Câte 1-2 tablete/zi preferabil pe stomacul gol sau conform recomandării consultantului de specialitate.

A nu se refrigera.
 
  [...] 

Link-uri Sponsorizate

Cum te ajuta termografia sa depistezi anumite afectiuni?

Lasă un răspuns