Sindromul Barre Lieou, cauze si tratament0 Comments

Publicat in:
Etichete: Barre Lieou, bolnav, cauze, femei, medici, menopauza, Sindromul Barre Lieou, spitalizare, Tratament

Una dintre afectiunile care fac probleme de sanatate multor persoane se numeste sindromul Barre Lieou. Iata care sunt simptomele, cauzele si, mai ales, tratamentul acestei afectiuni…

Sindromul Barre Lieou

Sindromul Barre Lieou

Simptome Barre Lieou

Printre simptomele sindromului Barre Lieou se numara durerile de cap, probleme de vedere, dar si dureri in zona inimii. Aceasta afectiune se intalneste mai rar, iar boala apare mai ales la femei intre 20-35 de ani sau dupa aparitia menopauzei.

Cauze

Printre cauzele Sindromului Barre se afla si aparitia pe coloana cervicala a unor osteofite, „ciocuri” osoase, care determina reducerea diametrului arterelor vertebrale. De asemenea, acelasi efect il are si aparitia placilor de aterom pe vasele din zona.

Medicii sustin ca in clipa iritarii plexului simpatic latero-cervical, prin afectiunile coloanei, se cauzeaza un spasm al arterei vertebrale, care poate determina aparitia unor dureri in regiunea gatului.

Aceste dureri sunt insotite de cefalee, pot sa se manifeste brusc cand se schimba presiunea atmosferica sau la suprasolicitarea coloanei cervicale. Se intampla des ca pacientii sa sufere de pierderea echilibrului sau de senzatia de ureche infundata, anunta specialistii.

Tratamentul sindromului Barre Lieou

Mai apare senzatia de oboseala la citit sau cea a prezentei unui corp strain in ochi sau pete pe campul vizual. Alteori,bolnavul este ragusit fara motiv si se poate manifesta o anume greutate in respiratie. Cu toate acestea, nu toate simptomele apar in acelasi timp sau la acelasi bolnav.

Pentru efectuarea tratamentului acestei afectiuni, medicii recomanda spitalizarea, repaus fizic si psihic. Bolnavul va fi tratat cu medicamente antiinflamatoare, antialgice sau cu o medicatie psihotropa.

Au rezultate excelente hidroterapia, masajul si gimnastica medicala. Este indicat ca bolnavul sa evite sa stea in pozitii care ii pot afecta coloana, sa fie solicitat excesiv si stresat, sa evite temperaturile scazute si miscarile destul de bruste.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sindromul Barre Lieou, cauze si tratament

Lasă un răspuns