Stai mult in fata calculatorului? Iata ce trebuie sa cunosti0 Comments

Publicat in:
Etichete: calculator, mult timp, munca, pc, riscuri, sfaturi, trucuri

Sfaturi utile pentru cei care lucreaza la calculator

Ridica-te periodic si lucreaza din picioare

Daca nu ai un birou special proiectat, nu lasa asta sa te opreasca. Pune-ti calculatorul pe un teanc de carti, o imprimanta sau chiar un cos de gunoi rasturnat si ridica-te in picioare. Poate parea ciudat, dar merita incercat.

Sfaturi munca la calculator

Sfaturi munca la calculator

Monitorizeaza inaltimea ecranului tau

Fie ca sezi sau stai in picioare, partea de sus a ecranului de calculator ar trebui sa fie la nivelul ochilor tai, astfel incat sa privesti in jos doar cu circa 1o grade pentru a vedea ecranul. Daca este mai jos, iti vei misca capul inspre in jos, ceea ce poate duce la dureri de spate si gat. Daca este mai sus, poate cauza sindromul ochiului uscat.

Imagineaza-ti capul tau ca pe o minge de bowling

Capul tau trebuie aliniat adecvat pentru a evita stresul inutil al gatului si coloanei vertebrale. Evita inclinarea capului spre inainte, in loc de asta tine-l drept. Si daca tot esti la acest capitol, practica retractiile barbiei, sau cum sa faci o barbie dubla, pentru a ajuta la alinierea capului, gatului si coloanei vertebrale.

Incearca tehnica Pomodoro

Foloseste un cronometru sau foloseste-te de o aplicatie/program de calculator si seteaza-l pentru 25 de minute In tot acest timp, focalizeaza-te intens asupra muncii tale. Cand se declanseaza cronometrul, ia-ti cinci minute pentru a merge, a face sarituri sau cu alte cuvinte a-ti lua o pauza de munca. Asta te va ajuta sa ramai productiv simultan cu evitarea suprasolicitarii abuzive.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Stai mult in fata calculatorului? Iata ce trebuie sa cunosti

Lasă un răspuns