Rolul leptinei in procesul de slabire0 Comments

Publicat in:
Etichete: albastra, ardere, canada, corp, cure de slabit, dieta, diete de slabire, fructe, greutate, leptina, mov, quebec, rol, slabire, viata

Unul dintre cei mai importanti hormoni ai corpului uman este cel denumit leptina. Rolul acesteia este sa ofere suport la accelerarea metabolismului din corpul uman. Conform BBC, greutatea in plus acumulata iarna reprezinta cauza unui dezechilibru hormonal decat a unei lipse de vointa.

Medicii sustin ca leptina detine un rol important in controlul apetitului, dar si cel al greutatii, fiind produsa chiar de corpul nostru. Aceasta substanta ii da creierului date concrete care vizeaza grasimea din corpul tau, iar odata ce nivelul leptinei se majoreaza, apetitul scade.

Rolul leptinei in slabire

Rolul leptinei in slabire

De asemenea, trebuie spus ca numarul de calorii arse trebuie stabilit prin termogeneza, proces prin care corpul produce caldura, mai ales in muschi. Conform unei cercetari realizat in Australia, la Universitatea Monash, leptina creste termogeneza, ajutand la arderea mai multor grasimi.

Expertii sustin ca din cauza stilului modern de viata, in care oamenii mananca alimente de tip fast-food, mult stres si lipsa somnului, datele pe care le da leptina nu ajung tot timpul la creier, astfel incat acesta nu mai poate stimula metabolismul. Astfel, pierderea greutatii devine practic imposibila, arata portalul

Fructele de culoare albastra si mov sunt importante deoarece contin fotonutrienti cu efecte antiinflamatorii

Studiile de la Universitatea Laval din Quebec au mai aratat faptul ca 7 ore de somn pe noapte sunt asociate cu un nivel potrivit al leptinei, iar atunci cand somnul este putin, se diminueaza concentratia acestui hormon.

Este recomandat sa faceti sport pentru a arde calorii si in asa fel ca acestea sa stimuleze arderea enzimelor grase, la fel cum face si leptina.

Este necesar sa alegi mai multe alimente care sa contina elemente nutritive precum minerale, vitamine, fibre, acizi omega 3. Potrivit nutritionistilor, daca aceste alimente au un gust mai pregnant, senzatia de satietate va veni mai repede decat atunci cand consumi ceva fad.

Trebuie spus ca este necesar sa ai parte in corpul tau de omega 3, substanta care te protejeaza de multe boli, are rol antiinflamator. In acest sens, trebuie sa mananci peste, ulei de in, nuci, soia si rinichi pentru a beneficia de aceasta substanta.

De asemenea, nu uita sa ai cat mai multe fructe si legume in alimentatie, mai ales de culoare albastra si mov cum ar fi murele, afinele, vinetele si rosiile. Expertii sustin ca acestea sunt importante deoarece contin fotonutrienti cu efecte antiinflamatorii precum flavonoide si carotenoide.

Potrivit sursei citate, acestea pot fi consumate si ca mici gustari intre mese, in locul altor produse nocive.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Rolul leptinei in procesul de slabire

Lasă un răspuns