Cercetare noua despre smartphone-uri. Sunt periculoase pentru creier?0 Comments

Publicat in:
Etichete: ani, cancer, cercetare, efecte, mobil, riscuri, smartphone, studiu, telefon

Toata lumea foloseste telefoane inteligente, dotate cu functii uimitoare. Totusi, utilizarea unui smartphone presupune un risc pentru sanatatea umana. Este vorba despre riscul de a face cancer cerebral dupa circa 25 de ani de folosire a telefonului mobil.

Riscuri telefon mobil

Riscuri telefon mobil

Aceasta este concluzia unor savanti, care au efectuat un studiu despre efectul telefoanelor mobile asupra creierului. Cei care vorbesc frecvent la telefonul mobil isi majoreaza cu 300% riscul de a face cancer cerebral.

Cercetarea a fost publicata in revista „Pathophsiology” si indica faptul ca probabilitatea de aparitie a gliomului, un cancer cerebral dezvoltat la nivelul celulelor gliale, este tot mai mare odata cu trecerea anilor.

Studiul a fost efectuat de expertii de la Spitalul Universitar din Orebro, Suedia, care au comparat 1.400 de pacienti cu cancer cerebral cu alte persoane care nu aveau aceasta boala. Potrivit Health.com, voluntarii care au utilizat mobilul intr-un interval de 20 de ani aveau o probabilitate de doua ori mai mare de a fi diagnosticati cu cancer fata de cei care au folosit aceste aparate mai putin de un 365 de zile.

Persoanele care au utilizat telefonul mai mult de 25 de ani aveau un risc de trei ori mai mare de a face aceasta forma de tumoare cerebrala. Trebuie spus ca in urma cu 3 ani, in 2011, Organizatia Mondiala a Sanatatii a clasificat telefoanele mobile ca „au potential cancerigen” pentru sanatatea umana.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cercetare noua despre smartphone-uri. Sunt periculoase pentru creier?

Lasă un răspuns