Planta medicinala care iti curata sangele0 Comments

Publicat in:
Etichete:aplicatii, curatare, lasnicior, medicinala, otravitoare, piele, planta, sange, substante

Lasniciorul reprezinta una dintre cele care au fost folosite din vechime pentru calitatile medicinale. Denumirea sa stiintifica este „Solanum dulcamara„.

Aceasta planta este de fapt un arbust de pana la 3 metri inaltime, care are o tulpina agatatoare si care infloreste vara. La aceasta planta, florile sunt de culoare violeta, iar fructele de culoare rosie, insa acestea sunt toxice.

Curatarea sangelui

Curatarea sangelui

Lasniciorul se poate intalni si in tara noastra in zonele cu umezeala, la munte, dar si la ses. Potrivit specialistilor, aceasta planta se poate folosi in scopuri terapeutice prin prepararea unui decoct sau a unor cataplasme. In cazul in care este utilizata pentru efectuarea unor aplicatii pe piele, expertii sustin ca se folosesc si frunzele verzi, zdrobite.

Ce substante contine si ce capacitati medicinale au acestea?

Printre substantele continute de aceasta planta se numara:

  • solanina,
  • solanidina,
  • glucozide si
  • acidul dulcamaric.

Specialistii in fitoterapie spun ca preparatele din tulpinile de lasnicior pot curata sangele, igienizeaza sistemul circulator, diminueaza durerile si crizele de reumatism, combat bronsitele si astmul.

Se recomanda, folosirea acestei plante pentru tratarea gutei, a epilepsiei, precum si in cicatrizarea ranilor. Totusi, daca va intereseaza sa efectuati tratamente naturiste cu ajutorul acestei plante, trebuie sa tineti cont de faptul ca ea este otravitoare si acestea este necesar a fi executate sub indrumarea unui expert.

O alta denumire a acestei plante este si „dulce-amar” deoarece, in momentul cand este gustata, are un gust amarui, iar apoi acesta se transforma in ceva dulce sub influenta salivei.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 11.69 RON



Solaris ulei volatil oregano 10ml flacon solaris plant


Solaris ulei volatil oregano 10ml flacon solaris plant
-Oregano, o plantă perenă cu o aromă puternică, este rezistentă, crește sub forma unei tufe înalte de până la 60cm, are o tulpină păroasă, frunze ovale de un verde închis, cu flori roz grupate în capătul ramurilor.



-Este o plantă cu o veche reputaţie medicinală, azi este utilizat pe scară largă începând de la bucătăria mediteraneană şi până la includerea în preparatele pentru igiena dentară și bucală.



-Multe plante sunt clasificate superficial ca fiind oregano, mai ales atunci când este vorba despre măghiran, diverse surse sugerează că cele două sunt interschimbabile. De fapt, există atât de multe soiuri de oregano care se pot folosi ca și condiment în alimente una în loc de cealaltă, însă sunt diferențe mari între capacitățile terapeutice ale uleiurilor esențiale extrase din diversele soiuri.



-Ca parfum se potriveşte cu: lavandă, rozmarin, bergamotă, mușețel, chiparos, lemn de cedru, arbore de ceai, eucalipt



-PROPRIETĂŢI:

* antiseptic potent

* antiparazitar, antifungic

* antioxidant

* vasodilatator

* cefalic

* stimulant, tonic

* sudorific



-RECOMANDAT PENTRU:

* înţepături de insecte, răni superficiale, negi

* iritaţii de piele, micoze

* scalp infectat cu fungi, în caz de mătreaţă, iritaţii ale scalpului

* componentă parfumantă în cosmeticele și deodorantele bărbătești



-UTILIZARE:

* ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor de îngrijire a pielii: uleiul de oregano încorporat într-un ulei de bază se aplică pe zona afectată de 1-2 ori pe zi În caz de reacţii adverse sau mâncărime, se va opri utilizarea sau se va scădea concentraţia de ulei de oregano în uleiul de bază. Se tratează astfel: înţepături de insecte, răni superficiale, negi, iritaţii de piele, micoze, în concentrație de 1-2%

* ca ingredient pentru prepararea cosmeticelor de îngrijire a părului: în caz de scalp infectat cu o ciupercă, în caz de mătreaţă, iritaţii ale scalpului, se adaugă câteva picături în şampon înainte de spălarea părului. Se lasă pe păr şamponul astfel preparat pentru câteva minute, după care se clătește, în concentrație de 2%

* ca ingredient în prepararea de mască pentru scalp și păr cu 5% ulei de oregano şi 95% ulei de cocos/jojoba/ricin; se aplică pe păr, se împachetează cu o folie şi se lasă să acţioneze 20-30 minute, după care se spală părul de preferat cu şampon natural

* inclus în săpunul lichid sau gelul de duș, pentru a căpăta un excelent efect antiseptic. Este foarte bun pentru duş şi spălatul pe mâini, faţă şi corp. Este recomandat în special în perioadele de epidemie, în concentrație de 2%

* ca ingredient pentru prepararea soluțiilor de igienă intimă, câteva picături de ulei de oregano în apa caldă sau într-o infuzie din coada şoricelului pentru baie de şezut, ajută la eliminarea problemelor legate de un spectru larg de ciuperci inclusiv Candida, de în concentrație de 1%

* ca ingredient în ungunetele antimicotice pentru picioare, mâini şi unghii cu probleme, sau inclus într-un ulei de bază (ricin sau măsline de exemplu), în concentrație de 1-2%. Se pun câteva picături pe unghie sau între degete şi se freacă uşor cu o bucată de pânză moale



-PĂSTRARE:

-închis ermetic, în loc uscat, ferit de căldură si lumină [...]



 

Link-uri Sponsorizate

Planta medicinala care iti curata sangele

Lasă un răspuns