Inima locuitorilor care traiesc in zone aflate la mare altitudine functioneaza mai bine. Afla de ce!0 Comments

Publicat in:
Etichete:altitudine, inaltime, inima, locuitori, mare, plamani, savanti, tibet, viata

Se spune ca populatiile care traiesc la mare altitudine, cum sunt cele andine sau cele din Tibet au o durata lunga de viata si sunt mai sanatoase decat cele care traiesc la campie. Expertii sunt de parere ca o viata la altitudine diminueaza riscul de a muri din cauza cardiopatiei ischemice si ajuta la marirea duratei acesteia.

Cercetatorii din cadrul Scolii de Medicina a Universitatii Colorado si de la Scoala Harvard pentru Sanatate Globala au analizat timp de 4 ani certificatele de deces din toate statele SUA, punand accentul in studiul lor pe cauza mortii, factorii socio-economici si alte aspecte.

Sanatatea persoanelor care traiesc la munte

Sanatatea persoanelor care traiesc la munte

Studiul lor a fost dat publicitatii pe site-ul Asociatiei Americane pentru Dezvoltare Stiintifica (AAAS). In cadrul analizelor, savantii au descoperit ca inima functioneaza mai bine la mare inaltime.

Astfel, din cele 20 de state cu cea mai lunga durata de viata, locuitorii din Colorado si Utah traiesc la o inaltime medie de 1.800 de metri deasupra nivelului marii.

Nivelul mai scazut de oxigen are rolul de a cauza procese la nivel genetic, iar aceste gene modifica modul in care functioneaza inima

In aceste doua zone, barbatii au trait intre 75,8 si 78,2 ani, iar femeile intre 80,5 si 82,5 ani. Fata de cei care traiau la nivelul marii, barbatii, de pilda, aveau o viata cu pana la 3,6 ani mai lunga, iar femeile cu pana la 2,5 ani mai mult.

Potrivit specialistilor care au realizat studiul, nivelul mai scazut de oxigen are rolul de a cauza procese la nivel genetic, iar aceste gene modifica modul in care functioneaza inima.

Expertii mai spun ca acestea pot produce noi vase de sange care sa creeze noi cai pentru traficul de sange catre inima. Specialistii din SUA au explicat si faptul ca viata la mare altitudine inseamna de fapt ca organsimul este expus la radiatiile solare mai mult, iar asta face ca corpul uman sa sintetizeze mai bine vitamina D.

Potrivit Care2.com, aceasta vitamina are efecte foarte benefice asupra inimii si blocheaza dezvoltarea anumitor tipuri de cancer. Viata la altitudini mai mari de 1.500 de metri este dificila pentru persoanele care sufera de boli pulmonare cronice.

Totusi, daca nivelul de oxigen este mai diminuat la persoanele care au deja probleme de respiratie poate cauza hipertensiune pulmonara si chiar deces, mai arata expertii.

Author: Corpul Uman
Google


Recomandarea Corpul-Uman.com:

Doar: 66.84 RONHennaplus long lasting colour dark brown 3 cutie hennaplus


Hennaplus long lasting colour dark brown 3

•    Îngrijire superioară și formula de stralucire.
•    Ultra ușoară, permanentă de culoare de sistem.
•    Durează până la 3 luni.
•    Cu extracte organice certificate de protecție și îngrijire.
•    Conferă o culoare de lungă durată și atent.
•    Ingrediente organice certificate: Imbogatita cu extracte organice certificate 9. Oferă parului tau unic condiționat, vitalitate și strălucire. Protejează structura firului de păr în timp ce de colorat.
•    Unic de protecție UV păr: Protejează părul și culoarea parului, previne decolorarea. Dă rezultate de lungă durată și menține bogăția de culori.
•    O acoperire de 100% gri: Oferă o acoperire frumos, eficient și chiar gri.
•    Cerftified ecologică Extractul de semințe de floarea-soarelui protejeaza structura firului de păr și de culoare împotriva spălând.
•     Include
•    Panthenol
Vitamina C
floarea-soarelui extract
extract de floare de Matricaria
Ceai verde extract de frunze de
lamaie extract de frunze de Balsam
Hamei extract de
extract de frunze de Rooibos
radacina de ginseng extract de
extract de frunze de Senna
rozmarin extract de frunze
•     Conținut cutie
•    Lungă durată Culoare Cream - 40ml tub de
lungă durată Culoare Activator - 40ml flacon
prospect manual de
unica folosinta manusi
Fix Culoare Lasă-in Conditioner - 20ml plic [...] 

Link-uri Sponsorizate

Inima locuitorilor care traiesc in zone aflate la mare altitudine functioneaza mai bine. Afla de ce!

Lasă un răspuns