Te-ai lasat de fumat? Iata ce sa faci ca sa nu te ingrasiUn comentariu

Publicat in:
Etichete: de ce ma ingras, fumat, ingrasare, renuntare, slabire

In ziua de astazi fumatul a ajuns un lux, nu toata lumea isi mai permite sa fumeze ca in urma cu cativa ani. Intr-un fel este un lucru bun deoarece pretul din ce in ce mai mare pentru un pachet de tigari ne forteaza sa nu mai picam prada acestui viciu.

Ingrasare dupa renuntare la fumat

Ingrasare dupa renuntare la fumat

De ce ma ingras dupa ce ma las de fumat?

Nicotina continuta de catre tigari are o influenta negativa asupra corpului uman, aceasta mareste consumul de calorii si diminueaza senzatia de foame. Un fumator care fumeaza un pachet de tigari pe zi consuma in plus aproximativ 200 calorii si, in functie de corpul acestuia, are cam cu 3-6 kg mai putin decat in mod normal.

Atentie!
Nu renuntarea la tigari ingrasa ci, de fapt, tigara ne ajuta sa slabim. Dupa ce te lasi de fumat, automat te ingrasi deoarece metabolismul revine la normal.

Cum sa nu te ingrasi dupa ce te lasi de fumat

Corpul va trece prin niste schimbari foarte grele si va incepe sa-si creeze alt viciu fara sa ne dam seama. Un lucru este clar, NU mancati exagerat de mult indiferent de senzatia de foame pe care o aveti.

Incercati sa consumati, in cantitati rezonabile, carne cat mai slaba, legume si fructe cat mai proaspete, produselactate dietetice sau alte alimente care slabesc. Aveti voie la cele 3 mese principale pe zi si la maxim 2 gustari zilnic, prima intre mic dejun si pranz si a doua intre pranz si cina.

Pentru a evita sa te ingrasi incearca sa faci exces de batoane pentru fitness, acestea nu te vor ingrasa si te vor ajuta sa treci peste acea stare. Mai incearca si guma de mestecat si plasturi pentru renuntat de tutun sau chiar cafea de slabit, dar nu in exces. De asemenea incearca sa faci cat mai multa miscare, acest lucru te va ajuta foarte mult in timp indelungat.

In cazul in care chiar nu poti trece peste apeleaza la o tigara electronica, aceasta este mai sanatoasa decat tigara clasica si nici nu-ti afecteaza metabolismul in nici un fel.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Te-ai lasat de fumat? Iata ce sa faci ca sa nu te ingrasi

Un comentariu

  1. Nicotina este cea care afecteaza centrii nervosi din creier care ne dau senzatia de satietate. Pe langa faptul ca, atunci cand renunti la fumat metabolismul revine la normal, si papilele gustative si mirosul revin la normal. De aceea, ai senzatia ca mancarea este mai gustoasa si miroase mai bine. 

    Unul dintre motivele pentru care tigara electronica a avut succes este faptul ca reuseste sa livreze doza de nicotina unui fumator, fara celelalte substante nocive. 

Lasă un răspuns