Grasimea abdominala creste riscul de orbire0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, degenerescenta maculara, fructe, legume, orbire, portie, posibilitate

Datele unui studiu care a fost realizat de oamenii de stiinta din Australia arata faptul ca grasimea acumulata in zona abdomenului majoreaza semnificativ riscul de orbire in cazul barbatilor, nu si in cazul femeilor.

Savantii din cadru Universitatii Melbourne au aflat in timpul cercetarii ca grasimea acumulata la nivelul abdomenului barbatilor poate sa creasca riscul de degenerescenta maculara, principala cauza a orbirii.

Grasimea abdominala - riscuri

Grasimea abdominala - riscuri

Potrivit BBC, expertii au analizat peste 21.000 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 40 si 69 de ani, pentru un interval de circa 3 ani.

Odata cu trecrea timpului si ingrasarea unei parti dintre barbatii care au luat parte la cercetare, acestia au ajuns in situatia de a suferi si de degenerescenta maculara. Unul dintre motivele principale este, potrivit specialistilor, faptul ca obezitatea determina inflamatii cronice.

Specialistii sunt de parere ca aceste inflamatii pot sa cauzeze degenerescenta maculara insa, in cazul femeilor care au luat parte la cercetare, acest aspect nu a fost sesizat.

Fructele si legumele, alaturi de carnea de pui, sunt benefice

Expertii mai afirma ca prea multa grasime abdominala poate cauza diabet si boli de inima. Sursa citata mai scrie ca o alta cercetare indica faptul ca circa 10 portii de carne rosie consumate de un om timp de 7 zile au posibilitatea de a dubla riscul instalarii degenerescentei maculare.

Pe de alta parte, daca acesta consuma circa 3 portii de pui pe saptamana are parte de injumatatirea acestui risc. Si fructele, legumele si nucile sunt benefice, diminuand riscul instalarii orbirii cu aproape o cincime.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Grasimea abdominala creste riscul de orbire

Lasă un răspuns