Dieta echilibrata pentru barbati0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, calorii, carbogazos, corp, cure de slabire, dieta, dieta echilibrata, diete de slabit, echilibrat, fructe, noapte, sanatate, slabit, zi

Barbatii sunt construiti cu un fizic mai puternic si mai bine dezvoltat ca cel al femeilor, insa daca acestia nu au grija ce fel de alimente mananca pot avea probleme odata cu trecerea timpului. Nu numai reprezentantele sexului frumos au parte de probleme cu silueta, ci si barbatii se confrunta tot mai des cu astfel de dificultati, dar fata de femei acestia ignora de cele mai multe ori aceasta situatie.

Potrivit nutritionistilor, reprezentantii sexului tare devin mai activi din punct de vedere fizic in asa fel incat corpul lor le cere mai multa mancare si implicit mai multe alimente bogate in energie. Odata ce au ajuns la maturitate, barbatii nu mai au nevoie de “bombe” calorice, asa ca este necesar sa aleaga cat mai corect alimentele pe care le consume, sa isi faca un program riguros si sa il respecte.

Dieta echilibrata barbati

Dieta echilibrata barbati

Nutritionistii vin in sprijinul reprezentantilor sexului puternic cu dieta pentru barbati. Aceasta se bazeaza pe faptul ca metabolismul barbatilor este mai rapid in comparatie cu cel al femeilor, din acest motiv si curele de slabire pentru barbati ar trebui sa fie diferite fata de cele pentru femei.

Potrivit specialistilor, un barbat va scapa mult mai repede de kilogramele nedorite, deoarece metabolismul acestuia este bazat pe eliminarea grasimilor si pe dezvoltarea masei musculare.
Totusi, cercetarile arata faptul ca barbatii se decid sa tina un regim alimentar de 4 ori mai rar decat femeile si nu sunt atat de preocupati de silueta lor.

Expertii sustin ca desi barbatii au nevoie de 2000-2800 calorii intr-o zi pentru a functiona corect, cei care deruleaza foarte multe activitati fizice pot sa consume chiar si 3500-4000 calorii.

Este necesar ca fiecare barbat sa tina cont de aspecte importante atunci cand vine vorba despre sanatatea si silueta lui: o alimentatie sanatoasa, odihna pe masura si un antrenament constant.

Care este rutina alimentara zilnica pentru un barbat?

Nutritionistii spun ca in clipa cand vrem sa avem o rutina alimentara zilnica trebuie sa stim exact la ce renuntam, sa fim consecventi si sa nu cedam. Trebuie sa ocolim alimente precum cele de tip fast-food sau cele semi-preparate, grasimile, mezelurile, excesele, sau bauturile carbogazoase.

Este necesar sa invatati care sunt alimentele care va fac bine, iar pentru a reusi cat mai repede puteti cere cu incredere sfatul unui medic de specialitate. Tineti cont de faptul ca o hidratare corecta ne poate tine departe de foarte multe probleme de sanatate, cel putin 8 pahare cu apa consumate zilnic fiind de neinlocuit.

Dormiti in medie cel putin 7 ore pe noapte, deoarece in caz contrar corpul nostru va incepe sa pastreze rezervele adipoase pentru a face fata oboselii. Cercetarile arata ca in timpul noptii corpul nostru va extrage toate substantele nutritive din alimentele ingerate si va utiliza nutrientii obtinuti pentru regenerarea celulara.

Un studiu a aratat ca cei care dorm suficient si se trezesc de dimineata reusesc sa slabeasca mai sanatos si mai rapid in comparatie cu cei care nu au un program mai bine pus la punct.

Incercati sa faceti cat mai multa miscare in fiecare zi, invatati sa alternati si sa diversificati exercitiile pe care le faceti. Alegeti scarile in detrimentul liftului, mergeti cat mai mult pe jos, plimbati-va cu bicicleta, si in felul acesta va mentineti tonusul muscular.

Saptamanal ar trebui sa aveti in jur de 3 antrenamente de sport intens, asa ca fiecare barbat poate sa isi dedice 3 ore pe saptamana propriului corp si propriei sanatati.

Ce spun nutritionistii despre alimentatia barbatilor tineri?

Este bine sa va alimentati zilnic circa 500 grame de legume cum ar fi rosii, ardei rosu gras, dar si 400 grame de fructe. Nu renuntati la a manca peste si incercati sa aveti 2 sau 3 portii de peste pe saptamana.

Este bine sa alegeti grasimile nesaturate in detrimentul grasimilor saturate: de origine animala, unt, lactate grase de tipul: uleiurilor vegetale, nucilor, alunelor, migdalelor. Consumati cat mai multe fibre, mai ales ca s-a observat ca barbatii tineri ar trebui sa consume cel putin 38 de grame iar cei cu varsta peste 50 de ani circa 30 grame.

Introduceti in meniul zilnic cerealele integrale, circa 150 de grame, fiind permise si pastele din grau dur, ovaz sau orez brun. Cele 4700 de miligrame de potasiu zilnic sunt indicate, acestea ar trebui sa provina din legume, fructe, peste sau lapte.

In cazul in care veti avea parte de vitaminele si mineralele necesare organismul va functiona corect si veti avea parte de suficienta energie.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Dieta echilibrata pentru barbati

Lasă un răspuns