Ce afectiuni tradeaza aspectul mainilor tale?0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, culoare, ficat, hormoni, palide, palme, sange

Pe langa alte semne ale corpului si starea mainilor poate indica anumite probleme de sanatate pentru fiecare om.

Afectiuni palme

Afectiuni palme

Palmele rosii

De exemplu, o palma rosie poate inseamna ca aveti probleme ale ficatului, iar degetele umflate se traduc prin hipotiroidie sau chiar cancer pulmonar.

Unghiile de culoare albastra

Unghiile de culoare albastra presupun putin oxigen in tesuturi, asa ca medicii procedeaza in mod frecvent la controlul nivelului de oxigen care circula prin sange. Se analizeaza astfel unghiile, degetele sau buzele pacientilor, care pot sa atraga atentia asupra unor boli cardiovasculare sau pulmonare.

Culoarea roz a palmelor

Medicii spun ca daca aveti o culoare roz a palmelor voastre, acest aspect poate indica o stare de sanatate buna. In cazul in care unghiile voastre nu au forma obisnuita si au o adancitura in mijloc, asta ar putea sa insemne o anemie provocata de lipsa de fier. Specialistii spun ca mai putin fier prezent in sange subtiaza unghiile, acestea rupandu-se frecvent.

Palmele rosii cu nuante de violet

Palmele care au culoarea rosie cu o usoara nuanta violet, ne pot avertiza ca este posibil sa suferim de anumite boli de ficat: ciroza hepatica sau ficat gras. Medicii spun ca in cazul in care se va produce inflamarea progresiva a ficatului, asta poate afecta functia acestuia, iar el nu mai metabolizeaza hormonii care circula prin sange, asa ca vasele de sange se dilata si devin mai vizibile.

Palmele palide

De asemenea, palmele palide ne fac sa ne gandim la o posibila anemie. In plus, daca ureea se cristalizeaza sub piele si unghii acest lucru poate indica o suferinta a rinichilor tai.

Palme transpirate

Cand aveti parte mult timp de palme transpirate, asta se poate traduce printr-o hiperactivitate a tiroidei sau aparitia unor afectiuni ale glandelor sudoripare sau ale glandelor care determina roseata.

Articulatii ingrosate

In cazul unor articulatii ingrosate, se formeaza excrescente care ne atrag atentia ca nivelul colesterolului ar putea fi ridicat. Expertii mai afirma ca aceste excrescente inseamna si majorarea nivelului acidului uric in sange, adica aparitia gutei.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Ce afectiuni tradeaza aspectul mainilor tale?

Lasă un răspuns