Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 25, 2015

Stai mult in fata calculatorului? Iata ce trebuie sa cunosti

Publicat pe 25 feb. 2015 at 1:05am

In ultimele secole, progresele din industrie si tehnologie au schimbat in mod fundamental modul in care oamenii isi petrec orele de veghe. In timp ce odinioara era un lucru obisnuit sa petreci aceste ore in picioare miscandu-te, acum normal este sa petreci aceste ore sezand.

Afla in continuare care sunt riscurile si ce poti face pentru a avea o sanatate mai buna!

Atentie cat stai pe scaun

Studiile ce au avut in prim plan viata in mediile naturale agricole arata ca oamenii de la satele agrare sed pentru circa 3 ore…

Rolul leptinei in procesul de slabire

Publicat pe 25 feb. 2015 at 1:03am

Unul dintre cei mai importanti hormoni ai corpului uman este cel denumit leptina. Rolul acesteia este sa ofere suport la accelerarea metabolismului din corpul uman. Conform BBC, greutatea in plus acumulata iarna reprezinta cauza unui dezechilibru hormonal decat a unei lipse de vointa.

Medicii sustin ca leptina detine un rol important in controlul apetitului, dar si cel al greutatii, fiind produsa chiar de corpul nostru. Aceasta substanta ii da creierului date concrete care vizeaza grasimea din corpul tau, iar odata ce nivelul leptinei se majoreaza, apetitul scade.

De asemenea, trebuie…

Planta utila pentru tratarea negilor

Publicat pe 25 feb. 2015 at 1:01am

Tratarea negilor – Una dintre plantele cu capacitate medicinala este aliorul, o planta care poate fi intanita in Romania in zonele umede, pe pajisti, dar si pe camp. Aliorul a avut parte de multe intrebuintari in medicina, fiind folosit in trecut pentru tratarea negilor si buretilor sau pistruilor.

In trecut, aceasta planta fiarta se punea in legaturi contra durerilor de cap. De asemenea, se putea consuma cu apa calda ca purgativ, insa era folosita si pentru dureri reumatice, sau rani pe trupul bolnavilor.

In ziua de astazi, se utilizeaza putin ca planta medicinala pentru ca s-au…