Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 11, 2015

Principiile dietei Wurtman

Publicat pe 11 feb. 2015 at 1:03am

Multi specialisti in nutritie spun ca exista o conexiune intre alimente, stres si depresie. Si expertul american Judith Wurtman gandeste la fel, asa ca a pus bazele „dietei bunei dispozitii” care te fereste de stari sufletesti depresive si te ajuta si sa slabesti cateva kilograme bune.

Judith Wurthman a efectuat mai multe teste in cadrul universitatii Massachusetts Institute of Tehnology (MIT) si a tras concluzia ca mesele de genul fast-food luate la pranz nu vor elimina senzatia de foame a oamenilor.

Potrivit specialistului, carbohidratii ofera suport pentru eliberarea unor substante chimice care stimuleaza producerea…

Ce fel de analize medicale ar trebui sa facem anual?

Publicat pe 11 feb. 2015 at 1:01am

Medicii sustin ca la fiecare inceput de an nou o persoana ar trebui sa fie atenta si sa isi realizeze un set de analize, care sa ii confirme ca starea sa de sanatate este corespunzatoare. Aceste analize sunt foarte importante pentru depistarea si tratarea rapida a bolilor aflate in faze incipiente.

Printre acestea se afla:

hemoleucograma, glicemia, colesterolul si analiza transaminazelor, respectiv cateva investigatii de rutina care ne ajuta sa aflam mai multe date despre starea de sanatate.

In cazul acestui set de analize recomandate la inceputul fiecarui an, nu trebuie sa platiti, daca investigatiile sunt efectuate in clinicile de stat….