Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 4, 2015

Factorii declansatori ai unui anevrism cerebral

Publicat pe 04 feb. 2015 at 1:05am

Oamenii de stiinta au reusit sa stabileasca care sunt cele mai importante elemente care pot declansa o ruptura de anevrism in creier, anunta BBC.

Savantii olandezi de la Utrecht Stroke Center au derulat o cercetare pe circa 250 persoane care au suferit rupturi de anevrism, aflate la originea unor hemoragii subarahnoidiene, si care au avut potentiale consecinte fatale.

Expertii i-au rugat pe pacienti sau pe prietenii acestora, care au fost prezenti in clipa producerii accidentului cerebral sa-si aminteasca evenimentele care au avut loc inainte de a se produce ruptura de anevrism.

Specialistii i-au pus pe acestia sa…

Cu ce inlocuim zaharul? Variante de indulcitori

Publicat pe 04 feb. 2015 at 1:03am

Dupa cum bine stiti, cand vine vorba de slabit, zaharul este unul dintre cele mai periculoase alimente. In cazul in care cautati variante de substituire a zaharului in cadrul unei cure de slabire, va prezentam cateva variante pe care le aveti la indemana.

Este mai buna mierea?

Mierea este, uneori, prezentata ca o alternativa sanatoasa si acceptabila la zahar, de vreme ce este un indulcitor natural, cu multiple proprietati curative. Insa, la fel ca si zaharul, mierea are un indice glicemic cu o valoare foarte ridicata, fapt care determina cresterea nivelului de zahar…

Damiana, planta tropicala care creste dorinta sexuala

Publicat pe 04 feb. 2015 at 1:01am

Una dintre plantele medicinale care au efecte pozitive asupra sanatatii corpului uman este damiana, o planta care este originara din zona tropicala si din partea de nord a Marii Caraibilor.

Ce contine damiana

Aceasta planta are frunzele colorate in verde, seamana la miros cu musetelul, iar florile sunt de culoare galbena, fiind foarte parfumate. Potrivit fitoterapeutilor, printre componentele chimice ale plantei se afla mai multe taninuri, rasini, guma, alcaloizi, flavonide, ulei volatil, damianina, dar si beta-sisterol. Specialistii sustin ca aceasta planta tropicala are proprietati afrodisiace, stimuleaza secretia de testosteron, este un bun antidepresiv, dar si un…