Ma abonez GRATUIT la newsletterul Corpul-Uman.com! Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016!

E-mail:

   Clic aici pentru Arhiva!

februarie 1, 2015

Grasimea abdominala creste riscul de orbire

Publicat pe 01 feb. 2015 at 1:05am

Datele unui studiu care a fost realizat de oamenii de stiinta din Australia arata faptul ca grasimea acumulata in zona abdomenului majoreaza semnificativ riscul de orbire in cazul barbatilor, nu si in cazul femeilor.

Savantii din cadru Universitatii Melbourne au aflat in timpul cercetarii ca grasimea acumulata la nivelul abdomenului barbatilor poate sa creasca riscul de degenerescenta maculara, principala cauza a orbirii.

Potrivit BBC, expertii au analizat peste 21.000 de barbati si femei, cu varste cuprinse intre 40 si 69 de ani, pentru un interval de circa 3 ani.

Odata cu…

Slabeste cu dieta la ore fixe

Publicat pe 01 feb. 2015 at 1:03am

Pentru a ajunge la rezultatul dorit, dieta la ore fixe se respecta pe o perioada indelungata. Trebuie sa iti impui ore precise pentru mese si sa nu te lasi tentat(a) de gustari, mai ales daca sunt dulci. Trebuie sa ai intotdeauna la indemana verdeturi si salate de cruditati.

Dieta la ore fixe are totusi si cateva riscuri, in primul rand nerespectarea orelor fixe de masa scade sansa de reusita a dietei. Deoarece rezultatele incep sa se vada mai greu, iti va slabi increderea si vei fi tentat(a) sa renunti incepand cu cea de-a doua saptamana. Cum ai mancat cel putin 10 zile doar o medie de 1.400-1.500 de calorii pe…

O planta cu efect diuretic excelent

Publicat pe 01 feb. 2015 at 1:01am

Planta denumita priboi creste in tara noastra in locuri mai stancoase, umede, racoroase, dar si pe soluri mai calcaroase din regiunea montana. Aceasta planta are in pamant un rizom puternic cu care se fixeaza, ajungand pana la inaltimea de aproximativ 80 cm.

Frunzele au culoarea verde, iar florile cresc in varful tulpinii, deasupra frunzelor si sunt de culoare magenta. Potrivit expertilor, la aceasta planta, compozitia este formata din ulei volatil cu aproximativ 50% germacrol, dar si din substante minerale si organice.

Expertii spun ca aceasta este o planta cu efecte…