De ce tinerii de azi sunt mai bolnavi decat bunicii lor?0 Comments

Publicat in:
Etichete: adolescenti, boli, bunici, copii, olanda, sanatate, speranta, teste, tineri, viata

In urma cuceririlor stiintei, speranta de viata a crescut in majoritatea tarilor lumii fata de acun cateva zeci de ani. Cu toate acestea, multi oameni au diverse probleme de sanatate mai mari decat cei din trecut.

Potrivit unui studiu efectuat in Olanda, aceasta este concluzia desprinsa din cercetarile efectuate pe un esantion de circa 6.000 de persoane pe o perioada lunga de timp.

Sanatatea tinerilor

Sanatatea tinerilor

Expertii olandezi au vizat factorii de risc care duc la bolile cardiovasculare. Potrivit BBC, oamenii de stiinta au conchis ca generatiile mai tinere stau tot mai rau din punct de vedere al sanatatii, fata de parintii sau bunicii lor.

In cadru testelor, intre anii 1987-1991, au fost analizati factori de risc ca greutatea, tensiunea arteriala si nivelul colesterolului.

Expertii au constatat ca tinerii de azi intrunesc mai multi factori de risc decat cele de dinaintea lor. De exemplu, una dintre cauzele acestor probleme o reprezinta lipsa activitatii fizice.

O dieta echilibrata, cheia spre o viata indelungata

Seful expertilor olanezi, Gerben Hulsegge, a declarat ca oamenii au probleme cu obezitatea la o varsta tot mai mica. BBC arata ca oamenii au probleme acum cu kilogramele in plus la 40 de ani, iar in trecut asta se intampla abia la 55 de ani.

Potrivit specialistilor olandezi, o dieta echilibrata poate ajuta impreauna cu sportul la depasirea acestor probleme de sanatate. Totusi, expertii au observat ca multi oameni incep sa renunte la fumat, prin urmare vor fi tot mai putine cazuri de cancer pulmonar.

Specialistii estimeaza insa ca multe persoane vor avea tot mai multe probleme cauzate de diabet. Cercetarea a fost publicata in revista „European Journal of Preventive Cardiology”.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce tinerii de azi sunt mai bolnavi decat bunicii lor?

Lasă un răspuns