Sanatate – sfaturi pentru barbati0 Comments

Publicat in:
Etichete: afectiuni, barbati, boala, boli, cancer, colon, colonoscopie, colorectal, diverse, piele, protectie, tensiune, testicular

Majoritatea barbatilor au grija de silueta lor si isi fac analizele la timp. Exista, insa, si oameni care nu tin cont de faptul ca bolile trebuie sa fie prevenite si nu tratate. Afectiuni precum cancerul de colon, diabetul si impotenta pot fi tratate eficient daca sunt depistate precoce.

Sanatate - sfaturi pentru barbati

Sanatate - sfaturi pentru barbati

Cancerul de prostata

Potrivit datelor statistice, cancerul la prostata este in SUA cea de-a doua cauza a deceselor in randul barbatilor, dupa cancerul de piele. Testele pot depista boala, chiar inainte de a aparea primele simptome, ceea ce face ca tratamentul sa fie eficace, potrivit Care2.com.

Specialistii recomanda ca primul test de depistare a cancerului de prostata sa se produca dupa implinirea vastei de 40 de ani si chiar mai devreme daca in familie exista precedente.

Testul de depistare a cancerului testicular este util deoarece aceasta forma rara de cancer se dezvolta in zona glandelor reproductive. E recomandat ca la fiecare vizita la medicul de familie sa solicitati o trimitere pentru a face testul. O astfel de afectiune poate sa se manifeste la barbatii care au avut parte de situatii asemanatoare in familie.

Cancerul colorectal

In plus, trebuie spus ca barbatii au un risc crescut, fata de femei, de a dezvolta cancer colorectal. Medicii sustin ca cea mai buna modalitate de a preveni aceasta boala este depistarea polipilor de pe colon inainte ca acestia sa devina nocivi.

Care2.com anunta ca cel mai comun test de depistare a cancerului de colon este colonoscopia, care trebuie sa fie facuta regulat dupa depasirea varstei de 50 de ani.

Cancerul de piele

Societatea Americana de lupta impotriva cancerului recoamanda ca fiecare barbat sa-si faca singur o examinare. El trebuie sa verifice daca orice alunita sau neg de pe corp sau isi modifica marimea, culoarea sau forma. Daca aveti cea mai mica banuiala, trebuie sa apelati la dermatolog care va va supune la analize amanuntite. Barbatii in varsta sunt de doua ori mai predispusi sa aiba de-a face cu cancerul de piele fata de femeile de aceeasi varsta.

Tensiunea marita

Medicii atrag atentia ca riscul pentru o tensiune marita se majoreaza cu inaintarea in varsta. O tensiune ridicata poate cauza complicatii grave precum anevrismul, bolile cardiovasculare si blocajul renal.

Expertii spun ca o tensiune normala este 120/80 sau mai putin, iar riscurile pentru sanatatea unui barbat se pot manifesta de la valoarea de 140/90 in sus. Este bine sa va intrebati medicul de familie cat de des ar trebui sa va masurati tensiunea arteriala, asa incat sa va puteti proteja!

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Sanatate – sfaturi pentru barbati

Lasă un răspuns