Cum resimt femeile durerea fata de barbati0 Comments

Publicat in:
Etichete: barbati, cercetare, durere, durerea, factori, femei, perceptie, persoane, studiu

Ultimele studii arata faptul ca reprezentantele sexului frumos au o sensibilitate la durere mai pronuntata decat barbatii. Femeile resimt stimulii care provoaca durerea mai intens decat barbatii, contrar opiniilor anterioare. Aceasta este concluzia unei cercetari care a fost realizata de savantii din Marea Britanie si publicata in Jurnal of Pain.

Perceptia durerii

Perceptia durerii

Conform Care2.com, concluziile studiului pornesc de la faptul ca in cazul unor boli precum diabetul, artrita sau anumite infectii respiratorii, reprezentantele sexului slab au resimtit un nivel mai ridicat al durerii decat barbatii.

Cercetarea reprezinta in acest moment unul dintre cele mai ample studii in privinta diferentelor de sex ale perceptiei durerii.

Cine a luat parte la studiu?

Cu toate acestea, savantii au anuntat ca inca nu pot fi siguri daca femeile sunt mai sensibile decat barbatii. Expertii spun ca mai multi factori, precum starea unei persoane sau consumul de medicamente au o influenta asupra intensitatii durerilor.

Potrivit specialistilor, exista o diferenta in felul in care durerea este perceptuta de barbati si de femei, si trebuie studiat mai departe acest domeniu. Cercetatorii au anuntat ca in viitor vor incerca sa afle daca aceleasi diferente de gen in perceptia durerii sunt prezente si la animale.

Studiul a fost realizat pe circa 11.000 de voluntari care sufera de diverse afectiuni si care si-au notat nivelul de intensitate al durerilor pe care le resimteau pe o scara de la 1 la 10, in care 10 reprezinta o durere insuportabila.

Potrivit sursei citate, femeile au afirmat ca au parte de intensitati ale durerii cu circa mai mari ca barbatii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

Cum resimt femeile durerea fata de barbati

Lasă un răspuns