De ce nu sunt bune bauturile reci pentru sanatatea danturii tale?0 Comments

Publicat in:
Etichete: bautura, bauturi reci, dantura, dinti, ingrijire, periaj, periuta de dinti, rece, sanatate, stomatolog

Dantura trebuie sa fie ingrijita cu mare atentie pentru a avea un zambet frumos aproape tot timpul. Specialistii vorbesc despre o modaitate corecta de periaj si de utilizare a metodelor de igienizare a cavitatii bucale.

Trebuie sa aveti la dispozitie in acest sens o periuta interdentara, ata dentara sau apa de gura.

Ingrijirea dintilor

Ingrijirea dintilor

Periaj de cel putin 2 ori pe zi, cu 2 periute diferite

Expertii sustin ca este indicat sa se foloseasca periajul dintilor si ata dentara de cel putin doua ori pe zi, in asa fel incat sa poate fi indepartata placa bacteriana si resturile alimentare de pe dinti.

Nu uitati sa utilizati 2 periute, dintre care una pentru periajul de seara si una pentru cel de dimineata.

Periajul efectuat in timpul serii este foarte important

Potrivit stomatologilor, periajul de baza este de cel de seara, inainte de culcare, mai ales din cauza ca bacteriile ar gasi pe durata somnului cele mai bune conditii de dezvoltare.

Atentie la bauturile reci

Trebuie spus ca bauturile mai reci se vor bea cu paiul, deoarece expunerea brusca la rece este un factor de durere dentara si cauzeaza distrugerea smaltului dintilor. Medicii sustin ca acest aspect poate fi insa prevenit usor prin simpla folosire a unui pai, atunci cand va delectati cu bauturi mai reci.

Mare atentie la alternanta rece-cald, care si ea dauneaza danturii, din cauza ca produce slabirea si carierea dintilor. Igiena orala trebuie sustinuta zilnic cu multa atentie si precautie in ceea ce priveste alimentatia, mai spun expertii.

Author: Corpul Uman
Google



Link-uri Sponsorizate

De ce nu sunt bune bauturile reci pentru sanatatea danturii tale?

Lasă un răspuns